woensdag 22 april 2015

Stadstuinen voorbeelden

Inspiratie voor je eigen tuin kun je het beste halen uit goede bestaande tuin voorbeelden. We zetten voorbeelden van tuinen voor je op een rij. Stadstuinen inrichten, zo doe je dat. Kenmerkend voor stadstuinen zijn de meestal kleine afmetingen.


Maar zelfs met een paar vierkante meter kan je al heerlijk in het groen zitten.

De stadstuin is vaak een kleine tuin, met veel inkijk en schaduw. Hoe maak je van je stadstuin toch een fijne plek om van het buitenleven te genieten? Heb je een kleine tuin en vind je de aanleg lastig? Bekijk hier handige tips voor het inrichten van een stadstuin of kleine tuinen! Een kleine stadstuin ontwerpen en aanleggen doe je slim met deze tips.


Een moderne strakke stadstuin, misschien wel met bomen, kun je zo mooi inrichten. Tuinen bij woningen in de stad.

Heb jij een kleine tuin en weet je niet hoe je die moet inrichten? Sfeervolle tuinen die uitblinken in tijdloosheid. De buitenruimte als verlengstuk van de woning, met gemiddelde grootte van 1tot 3m2. Het zijn mogelijkheden, modellen, typologieën. Alle tuinen hebben dezelfde afmetingen, waardoor de verschillende benaderingen makkelijk vergeleken kunnen worden.


Bovendien wordt voor elk uitgetekend ontwerp de gebruikte materialen en het beplantingsplan besproken. Dan is het belangrijk om te weten wat je wel en niet wil. Bekijk deze voorbeeldtuinen om inspiratie op te doen. Zo’n groen plafond kan gemaakt worden m. Pergolaconstructies of dakbomen. De wanden kunnen rijkelijk worden begroeid met klimplanten.


Voorheen noemden we deze serie stadstuinen onze Patiotuinen. Om inspiratie op te doen ben ik op zoek naar voorbeelden van kleine stadstuinen. Bedrijfstuinen Zwembaden en vijvers Toepassingen Design.


Eric Sels Tuinarchitectuur.

Dit is dus even genieten, wat een mooie tuin voorbeelden. En zeker hele leuke en mooie ideeën. Helaas hebben we hier Zevenblad in de tuin, sinds jaar. Ik ben alles steeds maar aan het wegtrekken in de hoop dat het zevenblad de geest geeft.


Deze galerij bevat voorbeelden van stadstuinen van Bvba GroenTAC. Schutting plaatsen Terras aanleggen Bestrating leggen Wil je een stadstuin laten aanleggen. Een stadstuintje brengt groen in de stad en creëert en plek waar je even kan ontsnappen aan de drukte van alledag en optimaal tot rust kan komen.


Enkele voorbeelden zijn Echinacea, Salvia, geraniumsoorten, lavendel en grassoorten. Voor kleine borders zit je goed met Sarcococco humilis, Pieris , Viburnum davidii , Escalonia en Choisya. Hiermee zorgen wij voor evenveel sfeer als in grote tuinontwerpen.


Juist vanuit onze ervaring met grotere tuinen benutten wij uw beschikbare ruimte optimaal. Zo leeft deze op, en sluit het bovendien perfect aan op uw behoeften. Deze voorbeelden voor onze kleine stadstuinen in de regio Utrecht laten dat goed zien.


Een dakterras, of balkon heeft een maximale belasting! Lichtgewicht materialen, zoals kunststof plantenbakken en verstand van zaken, zorgen voor een veilig inrichting. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden.


Ook zijn er tuinen te bezoeken, al dan niet tijdens speciale open dagen. De website van het platform Groen Dichterbij biedt veel nuttige informatie voor wie van start wil gaan met stadstuinieren. Links naar voorbeelden van stadstuinieren in de buurt van Maassluis: Dorpstuin Rozenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts