maandag 6 april 2015

Appelboom kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Ouderwetse rassen zoals ‘Notarisappel’ en ‘Goudreinette’ groeien uit tot metershoge bomen die veel ruimte innemen. Ze worden als hoogstamboom (1cm) gekweekt.


Is de ruimte beperkt, kies dan een halfstam (1cm) fruitboom. In een kleine tuin is een laagstam (cm) of leivorm ideaal.

Het is belangrijk een appelboom te snoeien, anders blijft hij groeien en maakt hij geen appels. Bij appelboom snoeien lees je hoe je een appelboom snoeien kunt. In de meeste tuincentra kun je wel een appelboom kopen, maar je kunt het beste je appelboom kopen bij een kweker.


Bij de kweker krijg je vaak het. Geschikte bomen voor kleine tuinen. Bomen van 3de grootte, tot max. Ook boomsoorten van de tweede grootte met een smalblijvende kroon, zoals zuilvormen, smal vaasvormige- of smal pyramidale kroonvormen, zijn goed te gebruiken in kleine tuinen.


Laagstam fruitbomen zijn ideaal voor de wat kleinere tuin.

Deze kleine fruitbomen, ook wel struiken genoem geven een zeer hoge productie en vragen vrij weinig onderhoud. Ons assortiment laagstamfruitbomen. Wij kopen een enorm assortiment met honderden soorten laagstam fruitbomen. Dit assortiment bestaat uit de volgende fruitsoorten. In je tuin is de wilg een welkome aanwinst.


De wilg is makkelijk, decoratief en geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Voor elke tuin groot of klein en voor iedere smaak hebben we een passende appelboom. Al onze appelbomen zijn geinspecteerd op vitaliteit en gezondheid. Jonagold appelboom voor kleine tuin. Niet iedereen is gezegend met een grote tuin , maar mocht je wat grond hebben denk dan ook eens aan het aanplanten van fruitbomen voor een eigen mini-boomgaard.


Wil je heel graag oogsten uit een kleine tuin dan zijn er ook leivormen, klimfruit of kleinere struiken te vinden. Mini-appelbomen zijn ook te gebruiken als afscherming. Mini appelbomen (minitrees) vragen weinig snoeiwerk en kunnen zelfs in grote potten op een balkon of terras staan. Van een patio, oftewel een kleine appelboom , tot een hoogstamboom voor de middelgrote tot grote tuin.


Afhankelijk van jouw tuingrootte kies je een soort die past bij jouw wensen. Wist je trouwens dat je kunt kiezen voor een zelfbestuivende appelboom , maar ook een kruisbestuivende soort? Wilt u uw kleine tuin in het voorjaar ook eens grondig aanpakken?

En wilt u graag een paar mooie, kleinere bomen planten? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken! Er zijn veel bomen voor een kleine tuin , maar om uw tuin sfeervol en levendig te maken hebben wij een selectie samengesteld met onze favoriete bomen. Er zijn verschillende criteria waarop u uw appelboom kunt uitkiezen. Belangrijk voor uw keuze kunnen bijvoorbeeld de smaak van de appel zijn of de vatbaarheid voor ziektes.


Houd bij het kiezen van uw boom rekening met de grootte die die hij gaat innemen. Appels en peren kun je niet vergelijken, maar wel samen in de tuin planten. Een mooie laagstam- appelboom staat heel romantisch en van de appeltjes maak je appeltaart uit eigen tuin. Geef fruitbomen wel een open zonnige plaats en verstevig ze het eerste jaar met een steunpaal.


Als je een kleine tuin , balkon of (dak)terras hebt, maar toch graag een boom wilt, kun je kiezen voor een boom in een pot. Er zijn gelukkig genoeg boomsoorten die het prima doen in een pot. Hier lees je alles over kleine bomen. Laagstammen worden slechts twee meter hoog en zijn daarom ook geschikt voor in de kleine tuin.


Met hun kleinere wortelgestel vragen zijn doorgaans een vruchtbare vochtige bodem voor een optimaal vruchtresultaat. We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen.


Bekijk hieronder ons assortiment bomen voor in een kleinere tuin en koop uw boompje online bij de bomenshop. Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment sierappels met een prachtige bloesem in het voorjaar gevolgd door kleine sierlijke appeltjes in het najaar. De titel van dit stukje is wellicht misleidend want deze kleinere bomen kunnen uiteraard ook gewoon prima staan in een wat grotere tuin. De appelboom is een populaire fruitboom en al helemaal als deze uit de Betuwe komt. Onze appelbomen komen van Betuwse ‘goede grond’.


Binnen de appelbomen vindt u bij ons veel verschillende rassen en vormen. Zo hebben wij diverse formaten voor de grote tuin en ook voor de kleine tuin. Ook vindt u bij ons Lei appelbomen. Met een appelboom in de tuin kun je ieder jaar genieten van je eigen oogst. Maar voor lekkere appels en een mooie boom moet je hem natuurlijk wel snoeien.


Wij geven je tips hoe je dit aanpakt én hoe je een appelboom het beste kunt verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts