dinsdag 20 september 2016

Ananas bromelia

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! De bromelia is een sterke en erg makkelijke plant waar je gemiddeld tot maanden plezier van zult hebben.


Geef de bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon!) en regelmatig water (gieten in de kelk van de plant) en hij is tevreden. Extra plantenvoeding toevoegen aan z’n water is niet nodig. De ananasplant, ofwel de Bromelia Ananas , heeft een aantal bijzondere eigenschappen die zouden helpen tegen snurken.


Zo geeft de plant ’s nachts zuurstof af en verspreidt hij een luchtwegverwijdende geur. Maar is de ananasplant ook echt een anti snurk plant? Een tip van de sluier: wij raden snurkers aan om de ananasplant te kopen.


En het fijne is: deze mooie jongen is ook nog eens ontzettend makkelijk om te verzorgen. Giet af en toe wat water in zijn. Bromelia is een hele grote, Zuid-Amerikaanse familie met verschillende types. Een speelse mix krijg je door af te wisselen in vormen en kleuren. De meest in het oogspringende leden van de Bromeliafamilie zijn de Ananas , Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea.


Hoewel de ananas het enige lid van de familie gekweekt voor levensmiddelen is, is het geslacht Bromelia het enige andere bromelia -geslacht met eetbare vruchten. De vruchten smaken een beetje als ananas , maar worden als minder lekker ervaren en er zitten niet veel vruchten aan elke plant. In de achttiende eeuw werd de schoonheid van de Bromelia ontdekt door handelsreizigers uit België en meegenomen naar Europa. De Ananas -plant is by far de populairste bromelia van dit moment. De bromelia ananas is de enigste bromelia die een fantastisch zomers fruitstuk op zijn steel mee draagt.


Ananas bromelia

Na deze periode vervaagd de kleur van de bloem. Deze zal afsterven en helaas niet meer terug komen. Doordat de Bromelia een relatief korte levensduur heeft is het verpotten van deze plant niet nodig.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Vanuit het hart van de plant vormt zich een steel met daarop de vrucht. Deze kleine ananas is niet voor de consumptie bedoel maar als hij helemaal rijp is, is hij eventueel wel eetbaar.


Ananas bromelia

Bromelia ’s zoals de ananasplant hebben één nadeel: nadat de plant is uitgebloeid sterft hij af. Dit proces beslaat zo’n tot maanden. Een kwestie van groene vingers en geduld. Heb je een bromelia in huis?


Aan de slag Na de bloei van een bromelia ontstaan stekken aan de basis van je bromelia. Laat ze groeien tot ze de helft van de moederplant hebben. Het vroeg oogsten van de hoofdvrucht zorgt voor een tweede oogst van kleinere vruchten. Na te zijn geoogst rijpt de ananas niet meer.


Daarom wordt het vruchtvlees vaak ingeblikt. Deze is tevens verkrijgbaar als siergewas. Dan zijn de vruchten een stuk kleiner en zien er uit als een mini- ananas die in een bromelia groeit. Goodmorning Dekbedovertrek Ananas Ananassen zijn al een tijdje erg hip en je ziet ze ook steeds meer op dekbedovertrekken verschijnen.


Door deze heerlijke tropische vrucht krijg je gelijk zin in de zomer! Een zoete frisse ananas op het warme stran af en toe een frisse duik in de zee. Onder dit dekbedovertrek kan je daar fijn over dromen!


De Ananasplant ‘corona’ is een kamerplant met hoge decoratieve waarde vanwege zijn siervrucht. Deze pineapple bromelia is dan ook minder groot en wat donkerder dan de echte ananas die in de winkel ligt maar verder identiek. Deze komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Uruguay. Een fraaie botanische verschijning! Kies bijvoorbeeld voor iets bijzonders in huis voor een van de Aechmea soorten.


Ook de bijzondere vruchten van de decoratieve Ananas Bromelia zijn spectaculair te noemen. De vrucht van deze Ananas Bromelia zijn kleiner dan de vruchten die we kennen als fruit maar niet geschikt voor consumptie. De meeste variëteiten kunnen gedijen als potplant of in warme omstandigheden buiten,.


Deze tropische plant, de Ananas Bromelia of simpelweg ananasplant genaam heeft zijn populariteit te danken aan de bijzondere anti snurk eigenschappen die hij bezit. Als je deze plant in je slaapkamer plaatst, zouden je snurkklachten afnemen, zeggen experts. Zoals eerder al gezegd bloeit de Bromelia maar één keer voordat hij sterft. Daarna is het voor de mensen met groene vingers nog mogelijk om de plant te vermeerderen om uiteindelijk weer een nieuwe Bromelia bloem te kweken.


Dit laatste geldt ook voor de Ananas. Je Bromelia wordt blij van een lichte standplaats, tweewekelijks water gieten in de kelk en een klein beetje op de gron en af en toe een beurtje met de plantenspuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts