vrijdag 30 september 2016

Carboleum verboden

De carboleum vervanger kopen? Voor de laagste prijs in Nederland! Het wordt populair aangeduid als creosootolie, teerolie en carbo(l), en foutief ook vaak als carboleum. De oorsponkelijke carboleum kan brandwonden veroorzaken en bevat kankerverwekkende stoffen. Mede hierdoor is de verkoop van uit teer gestookte carboleum in Nederland al jaren verboden.


Carboleum verboden

Sinds die tijd zijn er veel zogenaamde teer vervangende producten op de markt verschenen. Een van de meest bekende producten is de Hermadix Carbeauleum. Verkoop van carboleum in Nederland is bij wet verboden.


U moet bruinoleum vaker toepassen dan carboleulees biologisch afbreek baar tegen over zeer moeilijk afbreekbaar. Reinig het hout met ammoniakoplossing of een andre geschikt middel. Carbolineum is nu verboden. Het was een erg goed product voor bijvoorbeeld tuinpalen en je houten schuur, maar als je hecht aan je gezondheid kun je het maar beter niet gebruiken.


Gelukkig is Bruinoleum een prima vervanger. Ben je op zoek naar het veilige maar wel effectieve Bruinoleum, kijk dan hier gewoon even. Jos, jij leek te bedoelen dat afgewerkte olie wordt toegepast om carboleum te vervangen sinds dat verbod.


Ik beweerde slechts dat afgewerkte olie al sinds mensenheugenis wordt gebruikt, wellicht is carboleum — en xylophène ook ? Door de zeer goede houtbescherming eigenschappen van het product tegen houtrot,schimmels en insecten werd het veel toegepast. Deze producten zijn legaal en niet schadelijk voor de gezondheid. U bevindt zich op de website Bestelcarboleum. De eerste nazomerdagen, de zon schijnt.


Een andere term die wordt gebruikt is Bitumen. De middelen die we hierboven noemen kun je gelukkig wel probleemloos worden aangebracht. Europese landen tegenwoordig verboden is het wegens de schadelijke bijeffecten, het bevat carcinogene stoffen zoals polycyclische aromaten. Het overschilderen van carbolineum kun je het beste doen met Koopmans Monumentenbeits.


Dit is een weerbestendige, semi-dekkende mat zwarte beits. Het is vuiligheid en uitermate milieuonvriendelijk maar. Ook volgens een test van de Consumentenbond van, ik denk jaar geleden, alle andere producten waren slappe aftreksels en niet effectief. Verfstop heeft zwarte carboleum van het bekende merk Verol en is verkrijgbaar in en liter verpakking.


Carboleum verboden

Het verbruik van dit middel is gemiddeld 5-10mper liter. Zwart carboleum van Verol is helaas niet geschikt voor hardhout, zoals bangkirai of teak. Re: wie weet waar je nog de ouderwetse carboleum kunt krijgen. Belgische carboleum bruin 20L.


Daarom is Moose Färg is een modern alternatief om carboleum te vervangen. Als u een goede ecologische vervanger zoekt van carboleum kunt u bij Moose Färg goed terecht. Vasa Svart Moose F type is een bijzonder plezierig product, dat gemakkelijk is aan te brengen, ook in de zon. Welkom bij Nassau Scheepsbenodigdheden te Antwerpen! Deze geur wordt door veel mensen als onprettig ervaren.


Toen carboleum verboden werd was al duidelijk dat het bomvol stoffen die blaas- en huidkanker kunnen veroorzaken zit. Deze kankerverwekkende eigenschappen waren echter verre van het enige negatieve effect dat werken met carbolineum veroorzaakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts