vrijdag 16 september 2016

Fotinia fraseri red robin

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?

Vraag gerust een offerte aan. Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Photinia (glansmispel) houdt van een wat humeuze en vochthoudende grond.


In dit geval is aanvulling van de potgrond met humeuze grond waar compost doorgemengd is aan te bevelen. De compost werkt als langzaam werkende meststof, en verhoogt het humusgehalte in de grond. In mei – juni krijgt de heester kleine witte bloemen.

Wanneer de bladeren ouder worden, worden ze glanzend donker groen. De bessen zijn blauw tot zwart. LeiPhotinia fraseri Red Robin. Leiphotinia is een bladhoudende, groenblijvende leiboom. Robin zijn winterhard tot -graden.


Advies is om bij strengere winters om de bomen in te pakken. In de open ruimte heeft deze plant beschutting nodig. De bladhoudende glansmispel die u bij Haag-Heg bestelt zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij. U bent verzekerd van kwaliteit en een scherpe prijs.


U kunt de Photinia ook als haag snoeien en deze daarmee kleiner houden. Het is een stuk met een lengte van meter. Photinia fraseri red robin , in het nederlands ook glansmispel genoem is een middelgrote bladhoudende struik met compact opgaande vorm en glanzende elliptische tot omgekeerd eironde bladeren, die eerst rood uitlopen en later donkergroen worden.


U kunt de Glansmispel snoeien met een (elektrische) heggenschaar en dikkere takken eventueel verwijderen met een snoeischaar of takkenschaar. Everything about care, location and fertilization. Met zo’n naam kan het haast niet anders dan dat dit een schitterende plant is.


Deze glansmispel is door die schitterende uitstraling zeer geliefd en vind je dan ook steeds vaker in verschillende tuinen.

De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Photinia x fraseri : kruising tussen Photinia glabra en Photina serratifolia , populaire tuinstruik met leerachtig , glanzen gezaagd bla jong blad is bronskleurig tot helderroo bloeit in de lente met witte bloempluimen. Vaak is de koude wind met vrieskou lastiger voor de leiphotinia. Hoogte en Breedte : 3-5m max. De wortelgroei is fijn en oppervlakkig.


Photinia is bij voorkeur geschikt voor een beschutte kleine tuin. Een normale Hollandse winter zal hij probleemloos overleven. Je kan deze struik zo hoog laten groeien als je zelf wilt door hem regelmatig te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts