woensdag 28 september 2016

Cornus kousa boom

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bekijk ons assortiment online. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.

Cornus kousa als boom kopen Jazeker, de Cornus kousa is ook als boom te koop. Deze bomen zijn in pot gekweekt en te koop in twee maten. Lees alle vragen en antwoorden. Het blad is groot en donkergroen, de onderkant van het blad is blauwgroen. In de herfst verkleurd het blad prachtig naar rode kleuren.


Groeit in vergelijking met de soort een stuk sneller en wordt wat forser en losser dan de soort. Van nature komt deze boom voor in bergwouden in China, Japan en Korea.

Cornus Kousa , een vanuit struikvorm uitgroeiende meerstammige boom. De groei is, vooral op latere leeftij langzaam. Deze Kornoelje is goed geschikt als solitair in een tuin.


Deze sierboom heeft ovale blaadjes, onopvallende bloemen met helderwitte schutblaadjes en aardbeiachtige rode steenvruchten. De struik heeft grote roomwitte bloemen. In het najaar heeft de plant aardbei-achtige vruchten, die aan de struik hangen zoals een kers! Uirgroeiend tot circa 600cm. Nochtans heeft de boom enkele waardevolle troeven.


Deze brede struik kan uitgroeien tot een meerstammige, kleine boom. In het voorjaar verschijnen de donkergroene bladeren aan de struik, gevolgd door veel witte bloemen. Vanuit de bloemen verschijnen aan het einde van de zomer de eerste vruchten. De boom bloeit dan op het kale hout met een zee van opvallende gele bolbloemetjes.


Deze kleine boom bouwt zich op in lagen die prachtig over de onderbeplanting heen groeien. De Cornus Controversa word ook wel de reuzen kornoelje genoemd. Voor alle Cornus geldt dat ze een opvallende bloeiwijze hebben die in de nazomer gevolgd wordt door decoratieve vruchten.


Ook de jaarlijks terugkerende herfstverkleuring is een veel gewaardeerde eigenschap.

De soorten die wij kweken en die ik heb beschreven kunnen alle uitgroeien tot een kleine boom of grote struik. De hoogste kwaliteit Cornus bij Tuincentrum. De specialist in Cornus Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten Thuiswinkel Waarborg. In de periode mei-juni verschijnen er witte bloemen aan de plant.


Vanaf september komen de vruchten tevoorschijn, deze zijn oranjerood van kleur en lijken een beetje op een framboos of aardbei. Hij groeit op een humusrijke, goed doorlaten gronden. Een Japanse kornoelje kan uitgroeien tot een behoorlijke struik of meerstammige kleine boom.


De plant wordt daarom vaak solitair aangeplant in een border, gazon of tussen bodembedekkers. Op deze manier kan de plant in alle richtingen vrij groeien en geniet ze een speciale plek in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts