maandag 5 september 2016

Bamboe balkon

Met deze bamboe schutting ideeën laten we je dan ook graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van de oriëntatie van jouw balkon , weersinvloeden, etc. Het vergrijzingsproces is wel af te remmen door middel van een laagje olie of beits, zoals bijvoorbeeld natuurlijke lijnolie wat in onze webshop is te verkrijgen. Met dit balkonscherm van bamboe fleurt je balkon helemaal op!


Zitbank bamboe hout - Houten bank - Deze bank van bamboe hout is ideaal voor het gebruik in huis, op het balkon en terras.

Het bamboe is zeer robuust en. De mooiste foto’s en ideeën voor balkonschermen bij elkaar. Mooi balkonscherm van stroken gespleten bamboe. De stroken zijn stevig met elkaar verbonden door gegalvaniseerd ijzerdraad.


Doordat het scherm niet geheel zicht-dicht is geeft dit scherm privacy en beschutting zonder dat het ten koste gaat van het open karakter van je balkon. Het scherm is 100cm hoog en 500cm lang en is eenvoudig in te korten. Dan is bamboe in pot de ideale oplossing voor jou.

Bovendien zorgt een pot of plantenbak ervoor dat je bamboe niet gaat woekeren. Daar zit je dan op je terras of balkon te genieten van het fluisterende geluid van de wind die door de bamboe waait. Spelregels Er zijn een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden om een aanplant van bamboe op daktuinen kans van slagen te geven.


Binddraadjes om eenvoudig en snel de gespleten matten te monteren tegen een hekwerk, gaaspaneel of balkon hek. Voorboren adviseren wij ervoor te zorgen dat de bamboe niet doorscheurt. Op maat gemaakte bamboe balkon schutting. We hebben onze bamboe matten op maat laten maken. Maar liefs stuks om ons balkon fraaier te krijgen en daarnaast geen inkijk meer te krijgen.


Na aankomst (snelle levering overigens) hadden we de bamboe matten binnen uur in onze balkon schuttingen geplaatst. Dit is allemaal heel goed gelukt. Deze natuurlijke bamboestokken zijn de ideale klimhulp voor je bloemen en planten in de tuin, op het terras of balkon.


Steek de plantenstaven van bamboe in de aarde en laat tomaten, bonen en nog veel meer eraan klimmen. De bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van onder af. Wanneer je hem regelmatig knipt wordt hij nog dichter van structuur. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel.


Deze lange nieuwe scheuten worden elk jaar langer, zo groeit de bamboe groter.

Met een balkon op het zuiden kun je heerlijk in de zon zitten, maar soms is het beter om je even terug te trekken in de schaduw. Met een smalle balkonparasol of een zonnescherm driehoek kun je toch buiten blijven zitten, zonder te verbranden. Balkonparasols zijn vaak meter diep, waardoor deze zelfs gebruikt kunnen worden op een smal balkon. Een bak met bamboe erin geeft – mits voldoende bewaterd – altijd een frisse uitstraling aan balkon of tuin.


Een niet-woekerende bamboe (Fargesia) is het meest geschikt om in een bak te houden. U kunt hiervoor kant-en-klare bakken gebruiken, maar ook op maat laten maken. Een bamboe op het terras biedt volop bescherming tegen inkijk. Wil jij je tuin, terras of balkon een Oosterse tint geven?


Bamboe planten kopen bij Tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts