dinsdag 27 september 2016

Hoe snel groeien coniferen

Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.

Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Wanneer coniferenhaag planten. Coniferen in containers kunnen het hele jaar aangeplant worden. Kies je voor het najaar, doe dat dan niet later dan half oktober i. De Westerse Levensboom, zoals zijn Nederlandse benaming luidt, is een geschikte conifeer om zowel afzonderlijk te planten als een dichte haag mee te realiseren.


U kunt de planten klein kopen en het zelf laten groeien. Vaak worden coniferen in de mooiste vormen aangeprezen bij de kwekerij, vergeet echter niet dat de boom van vorm zal veranderen en ook zal groeien , op den duur zullen ze hun vorm verliezen.

De kwekerij houdt er meestal perfecte groeiomstandigheden op na, iets wat u niet altijd in uw tuin na kunt bootsen. Weliswaar is iets zure lichte kleigrond of zandige leemhoudende grond het geschiktst, maar de tolerantie is groot. Opmerkelijk daarbij is dat veel coniferen , hoewel ze hun jeugdfase in veengronden doorbrengen (ook in kweekpotten!) en daar vlot in groeien , hierin niet erg oud worden. Wij raden alleen af te planten in periode van langdurige vorst omdat de grond dan moeilijk te bewerken is.


Voor de aanplant adviseren wij Vivimus te gebruiken. Deze coniferen zijn ideaal om snel een volledig dichte wintergroene haag mee te planten. Op onze kwekerij worden ze in grote aantallen gekweekt in potten en met kluit, zodat je bij Maréchal altijd terecht kunt voor goedkope leylandii.


Verreweg de meeste coniferen zijn rasechte snelgroeiers. Een uitzondering hierop vormt de taxus: deze haagplant staat bekend om zijn relatief trage groei. Hoe snel groeit taxus nu echt? En is er iets dat u kunt doen om uw taxushaag sneller te laten groeien ? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in. Ze groeien snel en laten zich makkelijk snoeien.


En als laatste sterke troef kunt u coniferen planten wanneer u dat wilt. Het hele jaar, met uitzondering van perioden met vorst. Sommige coniferensoorten groeien in de natuur uit tot reuzen van enkele tientallen meters, dus haagplanten bestellen die hoog en dicht genoeg worden om als privacyhaag te dienen is zeker mogelijk.

Welke coniferen groeien snel ? Eigenlijk klinkt het een beetje dubbelop: snelgroeiende coniferen. Wij beseffen ons dat we hierdoor omzet mislopen ten opzichte van Coniferenleveranciers die al wel voor oktober leveren. Ze blijven groen in de winter, zorgen voor voldoende privacy en, vergeleken met andere haagsoorten, groeien ze behoorlijk snel.


De kleuren variëren van licht- tot donkergroen en zelfs blauw. Langzaam groeiende coniferen groeien minder dan centimeter per jaar. Het is dus zaak, om eerst te weten waarom de coniferen bij jouw slecht groeien. Dan is het nog sterk afhankelijk van de soort, er zijn honderden soorten coniferen , waarvan velen zeer langzaam, maar ook zeer snel kunnen groeien.


Snel groeiende coniferen groeien ten minste voeten per jaar. Conifer groeicijfers verschillen niet alleen van soorten op soorten maar van soorten tot hybride cultivar. Misschien iets voor twintigers , maar niet meer voor mij. Aangezien deze naaldbomen zeer goed gedijen in een zeeklimaat groeien zij snel en dienen zij af en toe gesnoeid te worden om de groei. Naaldbomen zijn coniferen die in zeer veel soorten bestaan, er zijn echte dwergsoorten bij, die slechts cm.


Ook zijn de omstandigheden van grote invloed op de groei. De Bali - zithoek Ik woon op een chalet park met allemaal coniferen - en ik hou eigenlijk helemaal niet van coniferen - Toen was ik een keer in Alkmaar en kwam palmbladeren tegen - en het idee was geboren - Ik heb de palmbladeren op het prieeltje gelegd en het gaf meteen al een lekker sfeertje. Hun groei is over het algemeen verdeeld in drie categorieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts