De erfgrens wordt bij het ontstaan van een perceel vastgelegd bij het Kadaster. Een vraag over het bepalen van de erfgrens? De goedkoopste schuttingen van Nederlan snel voor u geplaatst! Een erfgrens bepalen kan bij het Kadaster op verschillende manieren.
Lees meer over de verschillen en bepaal welke manier voor u het beste is. Het bepalen van de erfgrens is niet altijd zomaar te doen.
Een eerder geplaatste schutting kan bijvoorbeeld afwijken van de daadwerkelijke perceelsgrens. Een nieuwe schutting, uitbouw of boom wilt u uiteraard ook niet voorbij de erfgrens hebben. Dan kun je de erfgrens bepalen.
De kadastrale grenzen van jouw perceel vraag je op bij het kadaster. Het kadaster houdt namelijk precies bij waar de grenzen zijn en wat van wie is. Ben jij of je buren het niet eens met de grenzen die het kadaster aangeeft? In deze situatie is communicatie erg belangrijk om de verstandhouding met uw buren goed te houden. Ook is het advies om de erfgrens exact duidelijk te hebben, dit voorkomt een hoop discussie.
Als een gewone scheidsmuur op de erfgrens staat, mag daartegen gebouwd worden zonder toestemming van de buren.
Een correct bepaalde erfgrens kan een (eventueel langslepend) probleem oplossen of zelfs helpen voorkomen. Van Genderen Meet en Montage Service uit Nederhemert is de onafhankelijke specialist die snel, voordelig en correct alle metingen voor u kan verrichten. Recht van uitzicht: het recht om uitzicht te houden. Vaak betekent dit een verbod om boven een bepaalde hoogte iets te bouwen.
Gootrecht: het recht om (vuil) water te lozen vanaf het ene erf naar het erf van de buren via bijvoorbeeld hemelwaterafvoer. Recht om een boom te hebben in je tuin binnen meter van de erfgrens. Bij een kadastraal veldwerk wordt ter plekke op het erf aan de hand van metingen de erfgrens bepaald. Kosten voor een kadastraal veldwerk ligt rond de 1euro.
Aan de hand van een kadastraal veldwerk kan de exacte erfgrens bepaald worden. Het is een lijn die exact bepaalt waar jouw erf ophoudt en overgaat in het erf van de buren. Hoe kun je een erfgrens laten bepalen ? Om de erfgrens te laten bepalen kun je kiezen voor een exacte of globale bepaling door het Kadaster. De exacte erfgrens bepalen gebeurt met een landmeter. Als er een gedeelte van een perceel in eigendom wordt overgedragen, zal duidelijk bepaald of bepaalbaar moeten zijn, waar de erfgrens ligt.
Hoe partijen de erfgrens bedoeld hebben, zal normaal gesproken deugdelijk omschreven zijn in de notariële akte van levering. Nederlan met actuele gegevens van het Kadaster over ieder kadastraal perceel en kavel. Dit is het product wanneer u wilt bepalen waar uw erfgrens ligt.
U bent op goede voet met uw buurman en kiest ervoor om een duidelijke erfafscheiding te plaatsen in goed overleg. Dit product geeft u de maatvoering in meters en centimeters weer waarmee u dus in uw tuin kunt gaan meten om op basis van deze kaart de erfgrens zelf uit te zetten.
Als u een erfscheiding wilt plaatsen moet u wel weten waar de erfgrens ligt. Bij het Kadaster kunt u vragen waar de erfgrens precies ligt. Als het niet duidelijk is waar de grens ligt, kunt u deze laten ‘ reconstrueren’ door het Kadaster.
Wist je dat je ook kunt kiezen voor een groene afscheiding van de erfgrens ? Dit betekent dat je een haag plaatst en alsnog ontzettend veel privacy hebt! Stap 2: Lengte bepalen , berekenen en inkopen doen. Met een landmeter meet je gemakkelijk de lengte op die je nodig hebt voor jouw schutting op de erfgrens. Voorkom hoge kosten of een burenruzie en zorg voor erfgrens laten bepalen als je wilt gaan bouwen of een schutting wilt plaatsen.
Regels met betrekking tot de erfgrens Er zijn veel regels met betrekking tot de erfgrens. Daar mag een afscheiding op worden gezet. Er zijn bepaalde regels omdat de buren aan de andere van de erfgrens ook tegen de afbakening moeten aankijken. Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen.
In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak weer andere regels dan op uw eigen grondgebied. NB: door verjaring kan een heester of heg binnen de halve meter van erfgrens rechtmatig blijven staan. Indien u problemen heeft met beplanting bij de erfgrens , zorg er dan altijd voor dat u controleert waar de erfgrens werkelijk loopt voordat u actie onderneemt. Wel zal in bepaalde gevallen niet alleen de huurder, maar ook de eigenaar van het huis moeten worden aangesproken.
Wilt u dat uw buurman, die huurder is, een boom uit zijn tuin verwijdert die te dicht op de erfgrens staat, dan doet u er goed aan dit verzoek eveneens te richten tot de eigenaar van het huis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.