vrijdag 9 september 2016

Hoe vaak moet een orchidee water

Eerder bij ons Vakantie in een Stacaravan gevierd? Profiteer nu tot max extra korting. Keuze uit meer dan 5campings in heel Europa. Boek snel zonder Reserveringskosten. Heerlijk genieten van Italiaans ijs.


Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online.

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.


De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer. De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet. Hoe lang en hoe vaak een orchidee bloeit verschilt per soort. De meeste orchideeënsoorten bloeien één keer per jaar zo’n zes tot tien weken.


De bekende Phalaenopsis (ook wel vlinderorchidee of maanorchidee genoemd) is een uitzondering.

Deze orchidee bloeit zo’n twee tot zes maanden en soms wel twee tot drie keer per jaar! Je wil een orchidee, maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen? Of hoeveel water je ze best geeft? Met deze tips hou je de orchidee gezond! Koop een gezonde orchidee.


De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Orchidee verzorgen en water geven.


Zorg dat het water op kamertemperatuur is. Geef bij voorkeur de plant in de ochtend water. De regelmaat waarmee je orchideeën water geeft wordt mede bepaald door de luchtvochtighei door de hoeveelheid zon die de orchidee krijgt en door de temperatuur van de lucht. Omdat deze factoren per regio en huishouden kunnen verschillen is er geen vaste regel voor hoe vaak je een orchidee water moet geven.


Hoe vaak moet ik mijn orchidee water geven? Omdat dit in een niet-transparante sierpot moeilijk te zien is, kunt u hiervoor gebruik maken van een peilstokje. Draai de orchidee weer rechtop en zet hem terug in de uitgekozen bak. Een verpotte epifyt moet je een week geen water geven, zodat hij zijn wortels weer in vorm kan krijgen.


Geef daarna spaarzaam water om ervoor te zorgen dat de nieuwe wortels niet beschadigd raken. Champagnes 2e fles halve prijs. Wijnen 2e fles halve prijs.

Voor 22:bestel morgen gratis bezorgd! In tegenstelling tot buitenbeplanting kan een binnenplant zijn water niet afvoeren, met als mogelijk gevolg een overschot aan water in de pot. Dit kan ertoe leiden dat de wortels stikken en plant minder voedingsstoffen op kan nemen. Maar let op, de cactusaarde moet helemaal opgedroogd zijn, en bij twijfel geen water geven. In het najaar en tijdens de bloei om de 2weken water geven, (bij twijfel geen water geven) indien de cactusaarde niet uitgedroogd is, geen water geven.


Sommige cactussoorten hebben een groeistop in de zomer, ook deze hebben dan minder water nodig. Of wanneer je geen zin hebt om ijsblokjes te maken, geef je de orchidee een kopje water ( a cc) per week. Geen water in de pot laten staan. Hoe krijg ik een orchidee voor een tweede keer in bloei? Bij aankoop van de orchidee spoel ik de wortels helemaal schoon onder een lauw warme kraan.


Op deze manier heb ik heel lang plezier ( vaak wel een half jaar) van een mooie bloeiende plant! Bekijk hieronder de handige tips. Heb jij nog een vraag over de verzorging van je orchidee ? Geef de orchidee één keer per week een scheutje water.


Als je twijfelt of je orchidee water nodig heeft, kijk dan naar de wortels. Als deze mooi groen zijn, heeft de orchidee genoeg water. Vaak wordt er gezegd dat deze plaats ook donker moet zijn, maar dit is niet waar. Een orchidee kan ook in deze periode vrij veel licht gebruiken, maar net zoals tijdens de bloeiperiode mag dit geen direct zonlicht zijn. Na de bloeiperiode wil de orchidee wat minder water.


Water en vochtigheid Giet het water niet in het hart van de plant, maar juist op de aarde in de pot. Regenwater is beter dan kraanwater waar (te) veel kalk in zit. Geef liefst vroeg op de dag water. Nog beter is het om de pot gedurende tot minuten in een emmer water onder te dompelen.


Teveel water kan leiden tot rot (zie ook punt en 2), maar te weinig water ook! Vervolgens kan uw orchidee gerust zeven dagen zonder water. Hoewel er vaak gezegd wordt dat je orchideeën moet verwaarlozen, is dat niet hetzelfde als de plant dagenlang in kurkdroge grond laten staan, met de centrale vermarming hoog.


Als je deze aanwijzingen opvolgt, moet het goed komen met je orchidee ! In de zomer kan je dit twee keer per week doen. Er is een eenvoudige truc waarmee je kan controleren of de orchidee water nodig heeft: til hem kort op. Is de plant ongewoon licht, dan moet er water gegeven worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts