donderdag 27 augustus 2015

Engerlingen in gazon bestrijden

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen!

We leggen u uit hoe u ze kunt bestrijden. Overigens zijn de eerste tekenen van engerlingen natuurlijk de vluchten met kevers vlak boven uw gazon. U hebt het geluk dat wanneer u deze vluchten waarneemt, u er tijdig bij bent om de insecten te bestrijden. Het bestrijden van emelten en engerlingen in het gazon Herken je het volgende probleem? In eerste instantie denk je misschien dat het door droogte of verbranding kan komen.


Misschien valt het je ook op dat er veel vogels bij de kale plekken aanwezig zijn. Gazon schade door witte dikke wormen van de junikever, meikever of rozenkevers.

De uiterlijke kenmerken van. Wie te maken krijgt met engerlingen in het gazon , ziet al snel hoeveel schade die dikke larven van kevers (rozenkever, junikever, meikever, … ) kunnen aanrichten. Wie ooit te maken kreeg met engerlingen , weet hoeveel schade deze uit de kluiten gewassen keverlarven aan je gazon kunnen aanrichten.


Gelukkig kan je je toevlucht nemen tot een aantal middelen van het DCM Naturapy gamma om paal en perk te stellen aan de bedreiging. Engerlingen zijn larven van diverse soorten kevers. Als je last hebt van engerlingen of emelten in het gazon zal je gras langzaam afsterven. Wanneer emelten en engerlingen bestrijden ? De beestjes zijn namelijk larven van verschillende soorten grote kevers, muggen en andere insecten.


Aangezien de larven tot wel drie jaar onder de grond blijven, is het belangrijk om het probleem meteen aan te pakken. Zijn ze echter met te veel? Dan wordt het een probleem, en gaat jouw gazon eraan kapot. Eerst zal je dorre plekken opmerken in jouw gazon. Deze beginnen meestal klein maar als je de engerlingen niet tijdig gaat bestrijden , tasten deze ongewenste gasten op termijn jouw volledige gazon aan.


Bestrijding van emelten en engerlingen. Voor het behoud van het gazon zijn mollen en vogels dus niet de meest ideale bestrijders.

Er zijn verschillende methoden en producten toepasbaar voor het bestrijden van emelten en engerlingen. Deze zijn verkrijgbaar in het tuincentrum. Ruime keuze tuinartikelen online. En je hebt geen idee hoe dat komt?


Heel veel kans dat engerlingen de oorzaak zijn. Uit de eitjes van die kevers ontstaan de engerlingen. Merit Turf is het meest geschikte middel om engerlingen te bestrijden. Helaas is dit voor particulieren niet beschikbaar. Alleen wanneer u in het bezit bent van een spuitlicentie, kan het door u worden aangeschaft.


De sterke bestrijdingsmiddel dient over het gazon te worden verspreid en vervolgens dient u het met een sproeier op te lossen. Wat voor schade veroorzaken engerlingen ? Het gazon vertoont lelijke, bruine plekken en de grasmat kan gemakkelijk van de grond losgetrokken worden. De engerlingen in het gazon zijn voornamelijk afkomstig van de rozenkever (in van de gevallen). Dat is trouwens met veel dingen zo.


Een wagen onderhoud je ook op tijd en stond om problemen te vermijden. U kunt de emelten het beste bestrijden in mei tot juli en van oktober tot december. Onderhouden dus die gazon ! Het advies is om het volgende jaar het gazon opnieuw te bestrijden. Net als bij de engerlingen kunt u emelten bestrijden met aaltjes (nematode) bijvoorbeeld DCM heteri-guard. Emelten biologische bestrijden.


De parasieten kruipen in de emelt waarna ze verdoven. De vogels halen het gazon open om de larven te kunnen oppikken. Een omgewoeld gazon is de bijkomende schade van de aanwezigheid van emelten in het gazon.


Belangrijk is hierbij om te onthouden dat engerlingen die groter zijn dan centimeter niet meer goed aan te pakken zijn met aaltjes. Een dubbele dosering aaltjes kan dan nog wel eens helpen. Heeft u in het voorjaar last van grote engerlingen (groter dan twee centimeter), dan zijn deze lastig te bestrijden met aaltjes.


In de meeste gevallen is begin juli het optimale tijdstip om effectief engerlingen te bestrijden. Het beste kun je deze insecten in het gazon zo snel mogelijk bestrijden. Hiervoor kun je aaltjes inzetten, de natuurlijke vijanden van emelten en engerlingen.


De aaltjes worden opgelost in water en uitgegoten over het gazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts