dinsdag 4 augustus 2015

Mest olijfboom

Tuinierplezier begint hier op Bakker. Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Door een relatief klein wortelgestel behoeft de olijfboom op zich nog geen ruimere pot.

In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een mooie bijpassende pot voor een olijfboom. Het verdient dan aanbeveling om voor de verzorging van een olijfboom , een pot te kiezen van enkele centimeters ruimer, waar de olijfboom nog lange tijd in kan blijven. Gaat u zelf uw olijfboom verpotten of planten, vraagt u dan de Bergerie voor het juiste advies. De Bergerie heeft bovendien speciaal voor olijfbomen mesttabletten laten ontwikkelen.


Deze moeten kunnen worden toegevoegd vanaf het voorjaar (februari – augustus) en geven de olijfboom extra mest gedurende het gehele groeiseizoen. Of je voedt de olijfboom elke maand vanaf maart tot oktober met een vloeibare meststof voor olijven, vijgen en citrus. In de rustperiode vanaf de late herfst tot maart moet je een olijfboom in een pot geen mest meer geven. Bijmesten van een Olijfboom.


Olijven zijn bomen die in streken groeien met slechte omstandigheden.

Het zijn half-wilde sterke planten die niet veel nodig hebben. Een olijfboom heeft niet echt veel meststof nodig en zeker nooit chemische meststoffen. Het beste voor olijfbomen is een organische meststof. Deze mesttabletten zijn speciaal ontwikkeld voor mediterane planten en bomen waaronder de olijfboom.


De tabletten kunnen eenvoudig in de grond worden gedrukt bij de wortels. Vanaf dat moment lost de meststof langzaam op. Hoi,welke mest moet je een olijfboom geven.


Kan iemand me helpen hoe je een olijfboom moet bemesten. Kort en bondig is kunstmest een meststof samengesteld uit niet-biologisch ontgonnen elementen die de groei van allerhande gewassen stimuleert. Vaak wordt een olijfboom in de vorm van een knotwilg verkocht, en vormt hij een rond bolletje met veel scheuten. De binnenste takken krijgen zo geen licht en verstikken.


Laat de takken daarom eerst uitgroeien en snoei dan volgens bovenstaande regels. Bemest de olijfboom na het snoeien met een speciale kuipplanten mest. Weet wat u koopt, bezoek de Olijfboom Specialist. Waarom een olijfboom van de Olijfboom specialist?


De Olijfboom specialist heeft door specialisatie en ervaring de mooiste winterharde olijfbomen en andersoortige mediterrane bomen. Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen tegen de beste prijs. In de wintermaanden gaan termperaturen tot het nul punt goe daaronder kan de olijf wel wat hulp gebruiken door de pot, de stam en de kruin af te dekken als bescherming.


Geurende rozen of toch haagrozen?

Olijfboom Haaren, voorheen De Bergerie, is gespecialiseerd in olijfbomen en andere mediterrane bomen en planten. Zorg ervoor dat de olijfboom voldoende water krijgt bij droog weer. Maar let op, natte voeten is niet goed voor een olijfboom. Vooral bij olijfbomen in een pot kan dit gebeuren. Dit kan je voorkomen door een paar gaten in de pot te maken en hydrokorrels te gebruiken.


Ook goed de kluit van de olijfboom beschermen tegen vorst. Raadpleeg ook onze verzorgingstips om zo optimaal mogelijk van uw olijfboom te genieten. De Olijfboom is een groenblijvende boom die zich het beste voelt op een zonnige beschutte plaatst.


De olijfboom groeit langzaam, maar krijgt wel een dikke stam. Tijdens de winterperiode is het verstandig om de olijfboom in te pakken wanneer het vriest. De meest voorkomende soort is de Olea Europaea oftewel de Europese olijfboom. De bodem mag droog zijn, want de olijfboom heeft niet veel water nodig.


Bij lange periodes van droogte heeft ook de olijfboom behoefte aan water. Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan dat je aan kunt houden. Stappenplan olijfboom snoeien.


Haal na de winter dode takken weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts