woensdag 5 augustus 2015

Hertshoorn pot

Hertshoorn pot

Grote-, Kleine- of Waterspeeltuin. Een voorproef van jouw vakantie! Plaatsen Recht voor de Speeltuin. Specialistisch advies nodig? Vandaar de Nederlandse benaming hertshoorn.


Onderaan deze bladeren zitten sporendoosjes. Standplaats van de hertshoorn De hersthoorn voelt zich het best als hangplant in een korfje bekleed met mos. Het is geen enorm snelle groeier, dus hoef je deze plant niet elk jaar in verse potgrond te zetten.


Eens in de twee jaar is voldoende, en neem dan altijd een pot die minstens groter is dan de vorige pot. Hertshoorn in pot is zwart en heeft een hoogte van cm. Zo heb je toch de gezelligheid van planten in huis zonder de zorg.


Hertshoorn pot

Kies voor deze geliefde plant, populair onder de interieurstylisten. De zachte donsachtige bladeren zijn erg decoratief en bij gezonde planten staan de bladeren fier rechtop. De jonge planten worden geleverd in potten, maar beter is het de plant na aankoop te verpotten, omdat de schutbladeren zich in verloop van tijd om de pot klemmen, waardoor verpotten bijna onmogelijk wordt zonder de plant te beschadigen. Deze kunstplant is ideaal voor iedereen die geen groene vingers heeft. Het steriele, bruine blad groeit na verloop van tijd om de bovenkant van de pot heen, wat water geven lastig kan maken.


U kunt dit voorkomen door de plant na aankoop alvast in een wat grotere pot te zetten. Ook is het handig deze plant water te geven door de pot onder te dompelen. Laat hem hierna goed uitlekken. De plant heeft een groeispurt op het moment.


Een moestuin in pot is een van de meest intensieve teeltwijzen. Lees meer over Combinaties in pot. De weelderige bladeren doen denken aan het gewei van een hert. Deze plant is weer helemaal terug van weggeweest.


PRODUCTEN No products at this time. Zo heeft u toch de gezelligheid van planten in. De grond altijd licht vochtig houden maar voorkom dat er een laag water in de pot blijft staan. De Platycerium Bifurcatum staat het liefts in de halfschaduw, vermijd echter direct zonlicht.


De kenmerkende afstotende geur van H. Een hippe plant ( hertshoorn ) in een pot , hoe makkelijk wil je het hebben? De sporen kun je zaaien maar is is niet zo gemakkelijk. Kook sphagnum gedurende een minuut om deze te steriliseren. Doe de sphagnum in een pot , strooi de sporen erover en bedekt het sphagnum met plastic folie. Haal met Mica kunstplanten wat groene energie in huis!


Niet in de felle zon zetten want dan worden de bladeren bruin. Wil je niet wachten totdat deze plant groot is? Dutch Flower Lady verkoopt hier op Bol ook grotere exemplaren! Het bekendste type zijn de geweivormige bladeren, deze steken wat omhoog.


Hertshoorn pot

Het andere type omgeeft de stam of tak of pot waar die op groeit. De hertshoorn (Platycerium bifurcatum) is lid van de eikvarenfamilie (Polypodiaceae). Komt geleverd in kwekers hang pot.


Zet de plant op een plek waar geen rechtstreekse felle zon is dan verbranden de bladeren. Kies een plek uit waar de plant blijft staan voor een lange tijd de hertshoorn houdt niet van verplaatsen. Hedera en hertshoorn in aardenwerken pot.


Deze hertshoorn met hedera zoeken een nieuw huis. De aardewerken pot is net te groot voor onze vensterbank. Hou je de plant toch in een pot gebruik dan een mengsel van gelijke delen turf, leem en veenmos.


Dat is ook de meest natuurlijke plek voor de plant. De winter periode iets minder vochtig maar toch regelmatig sproeien. Deze omstandigheden zijn niet voor iedereen haalbaar.


De beste methode is hier dus: de plant in een pot laten met goede afwatering, dit mag een plastic of stenen pot zijn. Bij een stenen pot meer water geven, plastic minder, daar plastic niet ademt en de grond vochtiger blijft. Naast zijn decoratieve functie is hij ook nog eens heel makkelijk te verzorgen.


Hij is groot en grillig, maar heeft geen grote pot nodig. Dit maakt hem heel geschikt voor een wat kleinere plek in de kamer. Doordat cactussen een groot wortelstelsel hebben waar ze vocht in kunnen opslaan redt hij zich goed zonder water. De pot eromheen wordt daarna gevuld met speciale grond voor varens of met veenmos.


Het beste is om voor de hertshoornvaren kalkvrij water te gebruiken (regenwater). Het blad moet regelmatig bestoven worden met water, water geven kan het best door onderdompelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts