woensdag 19 augustus 2015

Piet oudolf kwekerij

Je laten ervaren hoe leuk en eenvoudig tuinieren is. De collecties zijn zo samengesteld dat er vier seizoenen iets groeit of bloeit. En…bruin is ook een kleur. De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo zijn een begrip, en haast een bedevaartsoord voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsontwerper.


De combinatie van kwekerij en tuin vormt de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en zijn vermogen tot experiment en vernieuwing. Met name in Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geniet hij aanzienlijke bekendheid.

Our private garden is permanently closed. When you’re in the Netherlands have a look on our website for public gardens to visit. Een lichtgroene Cadillac uit de 62-serie en een rode Dodge uit de jaren vijftig staan geparkeerd in de kas waar Piet en Anja Oudolf vroeger hun zeldzame planten kweekten. Allebei strak in de lak en glimmend van het chroom.


Oudolf is een bekende representant van The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en de seizoenen de belangrijkste inspiratiebronnen vormen. Oudolf is onder meer bekend geworden met zijn ontwerp voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Laat dit veld lees als je een mens bent: Volg Ons.


Vanaf mei tot en met oktober is de tuin geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.

Met uitzondering van tot en met juli, dat is de tuin dicht. Piet steekt van wal voordat er een vraag gesteld is. Ik ben de enige die nog leeft en de waarheid kent. In Duitslan Engelan Zweden en hij realiseerde zelfs een aantal prachtige projecten in Amerika. Piet gaat nog steeds ieder project in met veel energie en probeert mensen te blijven enthousiasmeren en inspireren.


Beschrijving Privétuin Oudolf. Voor meer infomatie, zie de website. Piet Oudolf ontwerpt de mooiste tuinen en landschappen over de hele wereld. Beeldentuin en Piet Oudolf.


Singer Laren opent niet alleen binnen een tentoonstelling. De tuin is ontworpen door de internationaal bekende tuinarchitect Piet Oudolf. Wie zijn kwekerij en tuin in Hummelo bezoekt, begrijpt waar het baanbrekende van Oudolfs tuinarchitectuur in schuilt. In zijn boekwerk “Prachtig Gras” staan vele fraaie foto’s van siergrassen in combinatie met vaste planten in tuinen van hemzelf en diverse andere tuinontwerpers. Nadat Piet met Lurie Garden in Chicago definitief voet aan wal had gekregen in de Verenigde Staten, groeide zijn bekendheid door zijn vernieuwende manier van tuinontwerpen.


Deze ongelooflijk unieke plek was al mooi voordat ik eraan te pas kwam, dat geldt ook voor veel andere opdrachten’, doet hij op zijn bekende nuchtere manier de lof af. De stad New York dacht daar anders over. Piet had tijd voor ons vrij gemaakt om persoonlijk een rondleiding te verzorgen door de tuinen waar de beplantingssystemen worden uitgetest.


Geïnspireerd hierdoor zijn verschillende ontwerpers en tuinbeheerders decennia geleden gaan experimenteren in Europa.

Pionierswerk is verricht door de Cassian Schmidt, beheerder van de Hermannshof in Weinheim (BRD). Deze tuinen gebruikt hij als testruimte om te zien hoe planten zich ontwikkelen en hoe planten te combineren. Prachtige planten en combinaties worden in deze tuin uitgeprobeerd.


Geniet mee in deze film Muziek. Getrouwd met Anja Oudolf , samen hebben ze twee zonen. Bekijk meer ideeën over Tuin, Prairie. Schitterend boek over tuin en werk van Piet Oudolf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts