maandag 10 augustus 2015

Hawaiiaanse palm

Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Bij kamertemperatuur doet de plant het goe maar de temperatuur mag in de winter niet te lang onder 16° C komen.


Hawaiiaanse palm

De aarde moet goed doorlaatbaar zijn, want in de natuurlijke omgeving groeit deze palm in rotskloven. Er kan ruim water worden gegeven. Nieuwe bladeren worden op de kop gemaakt, terwijl oudere aan de onderkant worden afgestoten.


Met haar prachtige groene bladeren en exotische uitstraling zorgt deze palm voor een tropische sfeer. In oktober bloeit de palm met hele mooie, lange gele bloemen. Hoe ouder de plant wordt, hoe mooier ze bloeit!


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. De bladeren worden vanuit de top gevormd en de onderste, verouderde bladeren worden afgestoten waarna er een kale stam met bladlittekens overblijft, vergelijkbaar met een palm. De plant groeit naar dat ze ruimte krijgt. Indien elk voorjaar wordt omgepot in een grotere pot kan ze wel tot een meter hoog worden.


Geen noo binnen enkele weken zit het er weer aan. Dit is precies omgekeerd als de meeste planten die wij kennen. Dat trieste uitzicht vanuit het raam vraagt om een vrolijke en vooral groene woonkamer, slaapkamer of kantoor. Kenmerkend is de dikke, vlezige stam en de krans van frisgroene, glanzende bladeren.


Deze geweldige kamerpalmboom krijgt zeer mooie gele bloemen vanuit zijn kop, en laat uiteindelijk zijn onderste bladeren vallen. BRIGHAMIA HAWAIIAN PALM “Er was eens…. Dus: er was eens een plant die miljoenen jaren geleden op Hawaï was terecht gekomen. Een palmboompje kan perfect als kamerplant of woonplant in pot gehouden worden. De woonplant van de maand juli is dan ook de palm geworden.


Ligt uw tuin er een beetje grauw en somber bij? Breng kleur in uw tuin met onze prachtige buitenplanten! Verkrijgbaar bij Warentuin. Alle planten worden met zorg geselecteer zodat u er optimaal van kunt genieten. Het is ook een heel bijzondere kamerplant.


Hawaiiaanse palm

Standplaats: Voldoende zonlicht maar geen directe instraling. In de zomer kan de plant buiten worden gezet. De temperatuur niet onder 12°C laten zakken. Regelmatig maar beheerst water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen.


Hawaiian palm , Vulcan palm. Tuinierplezier begint hier op Bakker. Groei en Bloeigarantie Vers van Nederlandse bodem Bestel nu online!


Hawaiiaanse palm

Brighamia insignis is een kortlevende meerjarige plant en is endemisch op Hawaï. Vormt een stam met bovenaan heldergroene bladeren. De onderste (oudste) bladeren. Onlangs bekeken Winkelwagen Aanbieding plaatsen Help Registreren. Deze soort werd lange tijd met uitsterven bedreig maar dankzij gespecialiseerde kweektechnieken is dit niet langer het geval en tegenwoordig is deze plant zelfs beschikbaar als kamerplant.


De stam en de bladeren van deze schoonheid zien eruit als een grote palm – alleen nu in mini formaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts