woensdag 12 augustus 2015

Hulstboom snoeien

Hulstboom snoeien

Je zou dit ook vormsnoei kunnen noemen om de natuurlijke vorm te behouden. Eventueel ook jaarlijks snoeien zoals de haagvorm maar dan heeft u minder bessen. Hoe vroeger u snoeit (april) hoe minder schade aan besvorming, dit wil zeggen dat je voor de bloei van mei zal snoeien.


Bekijk per boom en struik een handige pagina met tips voor het snoeien , gereedschappen en het beste moment om te snoeien in het jaar. Naast advies voor snoeien van bomen en struiken geven we ook advies voor snoeigereedschap. Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht.


En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine vinger in de pap heeft. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en. Hulst is echter een veelzijdiger plant. De permanent groene tuinplant biedt bijvoorbeeld een veilig thuis aan vogels, weert ongenode gasten uit de tuin en is heel geschikt om in vorm te snoeien.


Geef hulst in november een plekje in de tuin of op het terras en geniet ieder seizoen van deze tuintopper. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Het kan geen kwaad om de hulstboom in de winterperiode te snoeien als het niet vriest.


Het is beter om in maart te snoeien omdat de boom dan sneller reageert omdat in het voorjaar de groei weer op gang komt. Met groene groet, Geral Overbeek. Wanneer je een mooi en ook echt gezonde boom wil is regelmatig snoeien erg belangrijk. Lees dan snel verder en kom alles over bomen snoeien te weten! U kunt dan twee keer per jaar snoeien : in juni en eind augustus.


Een haag van hulst wordt heel dicht en ondoordringbaar. Een bol van bonte hulst op stam is het hele jaar door een blikvanger. Om zijn vorm te laten behouden kan de struik in maart flink gesnoeid worden.


Hulstboom snoeien

In deze periode kunnen ook lelijke, dode of te lang geworden takken verwijderd worden. Snoeien dus na de ijsheiligen in de periode van tot mei. Mijn hulst heeft nu een heleboel bessen. Maar rond kerst is ie compleet leeg gevroten door de vogels. Burenruzie over hulstboom.


Buurman heeft last van overhangende takken van een boom van buurman 2. Buurman meent dat snoeien zal leiden tot onherstelbare schade aan zijn boom. Voor specifiekere informatie kun je ook nog kijken bij catalpa snoeien , laurier snoeien , olijfboom snoeien en knotwilg snoeien. ABC bomen snoei je niet als ze kaal zijn, zij gaan bloeden bij een wintersnoei wat betekent dat er sap uit de snijwond komt.


Dit zijn kweekvormen met bijvoorbeeld bont bla met veel of geen bessen. Hoge grondwaterstand wordt slecht verdragen. Ilex aquifolium (hulst) staat graag op voedzame, licht zure grond.


Voor een mooie strakke ondoordringbare haag adviseren wij de hulst tweemaal per jaar te snoeien. Written by Online Tuinieren Een wintergroene bladhoudende heester die van oorsprong in Nederland voorkomt is de Ilex Aquifolium, ook wel scherpe hulst genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts