dinsdag 11 augustus 2015

Zuurbes haag

Boek uw Hotel in Hagen online. Jacob Hooy Zuurbes 2gram voor 21. U kunt de soorten zuurbes bekijken op de foto’s die wij van deze haag gemaakt hebben. Natuurlijk is elke haag weer anders, maar Haagplanten. Met de zuurbes heeft u een heel plezierige haag in de tuin, die ieder jaargetijde weer met andere charmes uitpakt.


Met de zuurbes als haagplant bedoelen we bijna altijd de thunbergii, simpelweg omdat deze nauw verwante zuurbes uit Japan veel beter geschikt is als haag.

Als je de zuurbes onder je raamkozijnen plant maak je het indringers behoorlijk lastig om binnen te komen. Die zitten heel gemeen verstopt onder de bladeren en bloemen. Een berberishaag kan het beste in het midden van de zomer ( juli) flink teruggesnoeid worden.


Draag absoluut handschoenen bij het snoeien i. Het is ook niet verstandig om snoeiafval op de composthoop te gooien. Het is een hoge Zuurbes die wel 200cm hoog kan worden. Deze Zuurbes bloeit geel in juni en krijgt blauwe bessen in najaar.


Berberis verteert namelijk zeer langzaam. Toch kunnen deze struiken ook behoorlijk hoog worden (1-meter) met hangende takken.

Deze zuurbes vormt zeer compacte struiken tot ongeveer m. We zien hem bijna dagelijks omdat hij in veel plantsoenen en haagjes wordt gezet. De doornen zijn meestal verborgen onder het blad en gemeen scherp. De zuurbes kennen we allemaal. Een lage haag houdt honden en katten uit de tuin. De scherpe doornen houden probleemloos inbrekers, verdwaalde huisdieren of spelende kinderen tegen.


Daarnaast is deze haag extreem winterhard en kan hij goede snoei verdragen. Het geslacht komt van nature voor in Europa, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Met zijn stekels houdt zuurbes ook ongewenste indringers op afstand.


Door zijn compacte groei en scherpe doorns is de rode zuurbes geliefd voor het aanplanten van lage en inbraakwerende hagen. De rode zuurbes heeft maar weinig onderhoud nodig om mooi in vorm gehouden te worden. Japanse zuurbes , zuurdoorn) Bruikbaar als heester of voor heggen. Een veel gebruikte haagplant.


Snoei de haag twee maal per jaar, 1e maal in half juni en een 2e maal half augustus. Gebruik altijd handschoenen bij de snoei, draag stevige schoenen en kledij ! Als haagplant haagplant vormt hij een dichte, ondoordringbare haag. Daarom zijn ze het best te snoeien met een.


Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag.

Wanneer het gaat over een informele haag is dat minder het geval. Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining. Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.


We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wilt. Naast berberis als haag kun je deze ook goed gebruiken als vakbeplanting. Dat past de gemeente vaak toe. Zoals de Nederlandse naam ( zuurbes ) van de berberis al zegt, gedijen de wortels goed in een zuurder milieu, maar over het algemeen heeft de berberis geen hoge eisen aan de grond en omgeving. De Zuurbes heeft doorns op de takken, wat ervoor zorgt dat een haag van deze soort zonder beschermende kleding lastig te snoeien is.


De Zuurbes wordt soms onder kozijnen aangeplant om het ongenode gasten lastiger te maken om binnen te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts