woensdag 6 september 2017

Bromelia ananas

De ananasplant, ofwel de Bromelia Ananas , heeft een aantal bijzondere eigenschappen die zouden helpen tegen snurken. Zo geeft de plant ’s nachts zuurstof af en verspreidt hij een luchtwegverwijdende geur. Maar is de ananasplant ook echt een anti snurk plant?


Een tip van de sluier: wij raden snurkers aan om de ananasplant te kopen. Je kent natuurlijk wel de heerlijk zoete, frissappige gele vrucht die je zomers op de markt of bij de groenteman koopt.

Columbus ontdekte hem op Guadaloupe. Wist je dat de ananas er ook is als siergewas? Dan zijn de vruchten een stuk kleiner en zien er uit als een mini- ananas die in een Bromelia groeit.


Ook is de kleur een paar tinten. De bromelia is een pronkstuk in je kamer. En het fijne is: deze mooie jongen is ook nog eens ontzettend makkelijk om te verzorgen.


Giet af en toe wat water in zijn.

Oorspronkelijk groeit deze mini- ananas in de oerwouden van Uruguay. Ik vind deze plant een echte aanwinst voor je urban jungle. Je koopt je ananasplant voor slechts € bij Ikea op het moment. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Goodmorning Dekbedovertrek Ananas Ananassen zijn al een tijdje erg hip en je ziet ze ook steeds meer op dekbedovertrekken verschijnen.


Door deze heerlijke tropische vrucht krijg je gelijk zin in de zomer! Een zoete frisse ananas op het warme stran af en toe een frisse duik in de zee. Onder dit dekbedovertrek kan je daar fijn over dromen!


In de achttiende eeuw werd de schoonheid van de Bromelia ontdekt door handelsreizigers uit België en meegenomen naar Europa. Vanuit het hart van de plant vormt zich een steel met daarop de vrucht. Deze kleine ananas is niet voor de consumptie bedoel maar als hij helemaal rijp is, is hij eventueel wel eetbaar. Bromelia ’s zoals de ananasplant hebben één nadeel: nadat de plant is uitgebloeid sterft hij af.


Dit proces beslaat zo’n tot maanden. Deze is tevens verkrijgbaar als siergewas. Geef de bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon!) en regelmatig water (gieten in de kelk van de plant) en hij is tevreden.


Extra plantenvoeding toevoegen aan z’n water is niet nodig.

De anti snurk plant: Bromelia Ananas of Ananas Corona. De officiële naam van de anti snurk plant is de Bromelia Ananas of de Ananas Corona, maar in de volksmond wordt de plant simpelweg de ananasplant genoemd. Het is een exotische plant die zijn oorsprong vindt in Uruguay. Een Bromelia houdt van zonlicht, zolang het niet direct op zijn vrolijke koppie schijnt.


De Ananas -plant is by far de populairste bromelia van dit moment. Zonnebadend op het strand zul je ze weinig tegenkomen. Zet jouw Bromelia dus in de buurt van een raam waar genoeg licht doorheen komt, maar niet direct voor het raam. Zeker in de zomer wordt het dan te warm voor de Bromelia.


Een kwestie van groene vingers en geduld. Heb je een bromelia in huis? Aan de slag Na de bloei van een bromelia ontstaan stekken aan de basis van je bromelia. Laat ze groeien tot ze de helft van de moederplant hebben.


Kies bijvoorbeeld voor iets bijzonders in huis voor een van de Aechmea soorten. Ook de bijzondere vruchten van de decoratieve Ananas Bromelia zijn spectaculair te noemen. De vrucht van deze Ananas Bromelia zijn kleiner dan de vruchten die we kennen als fruit maar niet geschikt voor consumptie. Na deze periode vervaagd de kleur van de bloem. De Bromelia is een plant die slechts één keer tot bloei komt.


Deze zal afsterven en helaas niet meer terug komen. Doordat de Bromelia een relatief korte levensduur heeft is het verpotten van deze plant niet nodig. Gratis online kamerplanten encyclopedie. Hier vind je alle informatie over de verzorging van kamerplanten. Het vroeg oogsten van de hoofdvrucht zorgt voor een tweede oogst van kleinere vruchten.


Na te zijn geoogst rijpt de ananas niet meer. Daarom wordt het vruchtvlees vaak ingeblikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts