vrijdag 1 september 2017

Hortensia bloemen snoeien

Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ontdek ons ruim aanbod vitaminen!


Vragen over uw product of over uw klachten.

Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien ? Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien. Tip: In onze shop vind je een uitgebreide selectie snoeischaren. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen ?

Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet. Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels. Dit betekent dat u door takken in te korten of geheel weg te snoeien , een aantal bloemen voor het volgende seizoen wegknipt.


Moet u uw hortensia snoeien of niet en wanneer dan? Het hangt af van welke hortensia u heeft. Lees hier welke soorten u snoeit en hoe u dit het beste kunt doen.


Alle hortensia ’s zijn goed te snoeien als ze te groot worden. Bij sommige soorten worden echter de bloemknoppen door het snoeien verwijderd. Klimhortensia’s alleen snoeien om groei te beperken. Alleen als hij te hoog of te breed wordt, knip je hem wat terug.


Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter. Oude bloemen verwijderen: Deze soorten niet snoeien dus, maar alleen de oude bloemen afknippen. Hortensia snoeien : uitleg per soort. Vooraleer u begint te snoeien aan uw hortensia ’s in de tuin is het vrij belangrijk om te weten over welke cultivar u beschikt zodat u weet tot welke groep hij behoort. De verschillende groepen worden vaak ook anders gesnoeid.


Er groeien na het snoeien in het voorjaar immers altijd wel weer bloemknoppen aan.

Knip de planten tot vijftien centimeter boven de grond af voor een mooie compacte struik. Sommige soorten zijn tweekleurig. Echter, hortensia soorten waarbij de bloemen op eenjarig hout groeien, die kun je uitgebreider snoeien. U kunt ervoor kiezen om de struik helemaal tot op de grond te snoeien , maar dan houdt u slechts een klein struikje over. Veel mensen kiezen er daarom voor om hortensia ’s in het voorjaar tot centimeter tot de grond te snoeien.


Houd er rekening mee dat het zou kunnen zijn dat de hortensia na het snoeien dat jaar niet bloeit. Op deze pagina krijg je antwoord op veel gehoorde vragen over hortensia ’s: 1. Soorten hortensia ’s, welke zijn er? Dit zijn de soorten die ieder jaar bloeien.


De bloemen worden gevormd op nieuw, jong hout. Je kunt deze soorten dus gerust snoeien , hij staat hetzelfde jaar nog in bloei. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het zó ontzettend droog was. Bij de hortensia op de foto zie je heel duidelijk de droogteschade.


De meeste hortensia ’s houden van een zure, humusrijke grond die veel voedingsstoffen bevat en die steeds aan de vochtige kant is. De wijze waarop verschillende hortensia ´s worden gesnoeid is verschillend. Wel is het verstandig om vroeg in het voorjaar dode en zieke takken weg te knippen. Gevolg daarvan is dat ze telkens weer te zware bloembollen vormt, waardoor de stengels constant doorhangen.


De hortensia Annabelle helemaal niet snoeien is ook een optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts