woensdag 13 september 2017

Olijfboom in pot overwinteren

Bestel nu eenvoudig online bij Fleur. Bekijk nu het aanbod van Fleur. Specialistisch advies nodig? Tuinierplezier begint hier op Bakker.


Deze zorgen ervoor dat het overtollige giet- en regenwater makkelijk uit de kuip wegvloeit.

Bij extreme vorst kan desgewenst de olijfboom tijdelijk worden ingepakt met vliesdoek. Indien mogelijk de olijfboom op een beschutte en droge plek te plaatsen, bv onder een carport. Geef tot slot alles goed water. Voedingsstoffen in een plantenpot raken vrij snel op. Olijfboom in pot bemesten.


Bemest een olijfboom daarom tijdens het groeiseizoen. Je kunt een olijfboom in een pot.

In ons klimaat is een olijfboom in principe niet volledig winterhard. Bescherm olijfboom in een pot tegen de vorst. Staat een olijfboom buiten in een plantenbak, ga dan als volgt te werkt. Pak de pot in met een aantal lagen noppenfolie. Door een relatief klein wortelgestel behoeft de olijfboom op zich nog geen ruimere pot.


In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een mooie bijpassende pot voor een olijfboom. Het verdient dan aanbeveling om voor de verzorging van een olijfboom , een pot te kiezen van enkele centimeters ruimer, waar de olijfboom nog lange tijd in kan blijven. Als u de olijfboom gewoon water blijft geven en verzorgen, zal de olijfboom na een aantal weken alweer beginnen met het vormen van nieuwe bladeren.


De olijfboom zal in de herfst en winter minder water nodig hebben. Uw olijfboom staat in een pot , bescherm uw olijfboom dan als volgt tegen de vorst: Indien de pot verplaatsbaar is, kunt u deze het beste in een vorstvrije garage of schuur plaatsen. Wat doet u met uw olijfboom in de winter?


Tijdens zachte winters heeft u er geen speciale zorgen aan. Ook in de wintermaanden mag de kluit niet helemaal uitdrogen. Als de plant en de pot niet te nat zijn kan hij zelfs enige nachtvorst verdragen.


In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze boom ook een uitermate geschikte plantsoort om binnen te houden. Het enige dat de boom van u vraagt is voldoende zonuren.

Egels in de tuin - tips bij het helpen. U kunt alles over de verzorging van de olijfboom vinden in ons uitgebreide encyclopedie artikel. Wanneer de kou onder -graden komt, is bescherming noodzakelijk voor het overleven van een olijfboom. Het kan ook zo zijn dat de plant onderop in de pot zijn water niet kwijt kan, boor in dit geval een afvoergat aan de onderzijde van de plantenbak zodat overtollig water simpelweg kan weglopen. Allereerst is het mooier, wanneer je de olijfboom in model snoeit.


Een olijfboom in pot moet regelmatig water hebben en elke 3-jaar overgepot worden afhankelijk van de grootte van de boom. In pot zijn ze veel gevoeliger voor vorst, omdat de wortels kunnen bevriezen. Reeds duizenden jaren wordt de olijfboom verbouwd in het mediterrane gebied.


Door de waardevolle vruchten (olijven) leent de olijfboom zich uitstekend voor de productie van olien en voedingsmiddelen. Voor verzorging van een olijfboom in pot in de winter. Zie bij vorstbescherming olijfboom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts