woensdag 27 september 2017

Gepofte rijst kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Onze gepofte rijst is volledig biologisch en vrij van toevoegingen.


Gepofte biologische zilvervliesrijst. Deze gepofte rijst is gemaakt van Italiaanse volkoren rijst.

In een grote ketel met een klein beetje water wordt de rijst onder grote druk gebracht tot de rijst poft. Hierdoor wordt elk rijskorreltje vier keer zo groot! Bij het openen van de ketel poft of beter gezegd ontploft de rijst tot wel keer zijn eigen grootte (zie: spectaculair filmpje). Je kunt gepofte rijst ook gebruiken om te verwerken in koekjes of ontbijtrepen. Veel ontbijtgranen worden gemaakt van gepofte maïs, rijst en tarwe.


Je kunt popcorn maken met een pannetje met hete olie en een deksel, of met een meer modern popcornapparaat welke werkt door hete lucht langs de granen. Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken.

De gepofte rijst van Smaakt is afkomstig van bruine rijst. De rijst wordt, in vergelijking met de welbekende witte rijst , alleen gepeld en niet geslepen. Tijdens het poffen worden de rijst tot wel keer zo groot als het originele rijstkorreltje. Ik had nog een hele zak gepofte rijst liggen. Als ik een nieuw product zie in de Super moet ik het altijd meenemen.


Daar kan ik vast wel wat leuks mee verzinnen”, denk ik dan. En soms gaan daar dan weken of in dit geval maanden overheen. Totdat ik op het idee kwam om er chocolade gepofte rijst koekjes van te maken.


Ik heb gister zelf geprobeerd gepofte rijst te maken bij wijze van proef, door rijst droog in de magnetron te doen net als je bij mais doet voor popcorn, maar het was verschrikkelijk. Er kwam een soort droge zwarte rijst uit, waar een lucht afkwam goed voor een hoestbui van vijf minuten. Wie weet wel hoe je dit zelf kunt doen?


Het is toch geen rode gepofte rijst he? Gewoon witte, normale gepofte rijst , toch? Ik heb ondertussen wel Indiase puffed rice gevonden en er ook over geschreven in deze post: gepofte rijst.


De supermarkt lijkt steeds duurder te worden. Albin (2 woont alleen) besteedt zo’n €1per week bij de Dirk. De aanbiedingen van de super zijn ideaal.


Voor de donkere laag: gram boter, el golden syrup, 1gram pure chocola, gram gepofte rijst.

Voor de witte laag smelt je de boter, syrup en witte chocola au bain marie. Daarna haal je de pan van het vuur en roer je de gepofte rijst erdoor. Door deze te poffen onstaat een luchte, krokante korrel die heerlijk is door de yoghurt, door zelfgemaakte muesli of zelfgemaakte energierepen.


Daarnaast is de gepofte rijst ook lekker om door salades te mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts