woensdag 6 september 2017

Paprika grillen

Specialistisch advies nodig? Het de grootste assortiment uit meer dan honderd shops. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Ruime keuze tuinartikelen online.


Paprika grillen

Maar paprika ’s grillen , hoe doe je dat het best? En hoe haal je dat vervelende velletje ervan af? Door het roosteren krijgt de paprika die typische, zoete grillsmaak.


Zorg dat de pan goed heet is. Strijk de paprika in met een beetje olie en gril deze vervolgens totdat hij zacht is en een geblakerd patroon heeft. Als je een paprika wilt ontvellen, gril je hem in de oven. Ze zijn ook heerlijk bij een barbecue of gourmet.


Het grillen geeft de smaak van de paprika een enorme boost. Kies zelf of je voor rode -, gele-, groene- of oranje paprika ’s gaat. Gegrilde paprika uit een pot is vaak wat zurig van smaak terwijl zelf gegrilde paprika een heerlijk zachte smaak heeft.


Zet je oven op 2°C of zet de grill op de hoogste stand. Leg je paprika ’s in zijn geheel op een vel bakpapier in een bakblik. Laat de paprika ’s grillen tot het vel zwart geblakerd is. Draai de paprika ’s regelmatig om zodat alle kanten goed kunnen roosteren. Halveer de paprika ’s, verwijder de zaadlijsten en leg de halve paprika ’s op een rooster met een bakvel er onder.


Dan besprenkel je de paprika ’s met een piepklein beetje olijfolie, wrijf het even uit met een keukenpapiertje, zodat het goed verdeeld is. Ook gebruik ik wat zeezout met verse kruiden die ik over de paprika ’s strooi. Een paprika grillen zorgt voor een intense smaak, maar als je te lang grilt, dan zorg je ervoor dat de smaak juist afneemt. Grillen wordt ook wel grilleren genoemd en mag niet worden verward met roosteren. Wil je hele zachte paprika zonder velletje?


Paprika in de oven grillen. Eenvoudig in pot bewaren met olie. Dit trio van paprika , aubergine en courgette smaakt van zichzelf al geweldig van de barbecue, maar samen met de dressing is het helemaal af.


Heerlijk als bijgerecht bij vlees of andere vegetarische gerechten. Pof de paprika ’s circa tot minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder het velletje van de paprika ’s. Schep de paprika ’s in een gesteriliseerde afsluitbare pot. Schenk de olie die op het bakpapier ligt in de pot.


Shop je favoriete merken op Stylight. Bestel de Weber Q1via Beslist. Vergelijk voor de laagste prijs! We bespreken elke bereidingswijze hieronder apart, met tussendoor enkele suggesties voor recepten.


Geroosterde paprika ’s zijn lekker bij heel veel gerechten of als ingrediënt in een saus of soep, maar solo doen ze het ook heel erg goed. De kooktijd van paprika ’s is 5-minuten. Je kunt hem ook eens grillen , bakken of vullen. Als je ze gaat roerbakken, doe je dit zo’n 5-minuten.


In de magnetron opwarmen duurt ca. Leg de paprika ’s in hun geheel niet onder een hete gril of in een warme vlam, maar leg ze in een hete oven. Het water in de paprika wil als stoom verdwijnen, wordt tegengehouden door de vel en duwt de omhoog, waardoor de paprika ’s dan ontzettend makkelijk te pellen worden.


Paprika grillen

Olijfolie Italiaanse kruiden (vooral oregano) Verse knoflook. Ook lekker: in zijn geheel grillen en daarna in een plastic zakje. In deze instructievideo kun je zien hoe je een paprika kunt grillen of roosteren en eventueel ontvellen. Ga zo door totdat je hele paprika is geroosterd (zwart geworden).


Haal de paprika ’s voorzichtig van het vuur af. Doe de paprika ’s in een ziplock zakje en maak het zakje dicht. Hoe paprika ’s roosteren – ontvellen in een handomdraai?


U kunt ze gekookt of rauw genieten. Voor sommige recepten is het van belang de paprika zonder schil te gebruiken, bijvoorbeeld voor een lekkere paprikasoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts