woensdag 27 september 2017

Hoe snoei je een vlinderstruik

Tuinierplezier begint hier op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service.


U betaalt geen verzendkosten.

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Een vlinderstruik bloeit in de nazomer aan het eind van de jonge scheuten. Hoe meer jonge scheuten, hoe meer bloemen hij maakt. Door de vlinderstruik snoeien verjong je de stuik en blijft hij goed bloeien.


Als je de vlinderstruik niet snoeit, veroudert hij snel. Hij bloeit dan minder en wordt kaal binnenin. Snoei telkens boven enkele van deze scheuten.

Deze jaarlijkse verjongingssnoei bevordert de conditie van de vlinderstruik. De dikste takken kun je best verwijderen met een goed snijdende takkenschaar. Snoei de struik terug tot maximum een halve meter hoogte. Vlinderstruik bloeit op eenjarig hout, dus u kunt snoeien als u wilt.


Misschien een optie om het in twee etappes te doen, nu een stuk en in het voorjaar de rest. Wanneer mag je de vlinderstruik snoeien? De belangrijkste snoeisessie van jouw vlinderstruik gebeurt in het voorjaar. Al vroeg begint zij bloemknopjes te ontwikkelen.


Snoei deze takken gerust weg, het zal de weelderige bloei op later tijdstip alleen maar ten goede komen. Wij leggen je daarom in deze blog uit hoe en wanneer je een vlinderstruik moet snoeien zodat je ieder jaar weer kunt genieten van zijn prachtig gekleurde bloemen. De vlinderstruik heet niet voor niets vlinderstruik.


Voor bijen en vlinders is de Buddleja een echte lekkernij. En zij zorgen op hun beurt weer voor meer biodiversiteit in de tuin. Hoe snoei een vlinderstruik ? Zet je snoeischaar vlak boven een jonge scheut of een oog dat op uitlopen staat.


Knip de tak schuin naar beneden af zodat eventueel regenwater niet in de snoeiwond blijft staan. Hoe kun je het best snoeien?

Er zijn een aantal manieren hoe snoeien gedaan kan worden. Zo kun je knippen, toppen of zagen. Zorg dat je bij de juiste plant de juiste methode gebruikt. Daarnaast moet je altijd zorgen voor het juiste gereedschap. De beste tijd om een vlinderstruik te snoeien is aan het eind van de winter.


Vanwege het feit dat de takken van een vlinderstruik kunnen invriezen, kan er niet gesnoeid worden bij vorst. Nu je weet waarom het snoeien van de vlinderstruik zo belangrijk is, kunnen we je meer gaan vertellen over hoe je vlinderstruik snoeien in het voorjaar precies in zijn werk gaat. Belangrijk is dat je de vlinderstruik ergens in de eerste twee weken van maart snoeit. In de nazomer bloeit de vlinderstruik. Hierdoor zal hij ook blijven bloeien.


Kies je er voor om de vlinderstruik niet te snoeien, dan zal hij snel verouderen. Snoei vervolgens ook de dunnere takken terug. Jaarlijks of om het jaar snoeien zorgt ervoor dat je vlinderstruik compact en sterk blijft.


Hoe moet je een oude verhoute vlinderstruik snoeien? Snoei rond een halve meter boven de grond en knip net boven de nieuwe scheuten. Wat voor snoeigereedschap moet je gebruiken?


Bij het snoeien van vlinderstruiken adviseren wij om een snoeizaagje of snoeitang te gebruiken. Net als bij lavendel zal de onderzijde van de vlinderstruik langzaam verhouten en aan deze delen komen geen bloemen. Om de struik niet te groot te laten worden, is het verstandig om de Buddleja elk jaar sterk terug te snoeien.


Dit komt ook de bloei ten goede. Je houdt dus alleen een stevig takkengestel over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts