Nu al vanaf €op Beslist. Keuze uit meer dan 6bidons. Alle merken voor de laagste prijs. Altijd de beste deal voor jou. Shop direct online op beslist.
Het grootste online winkelcentrum. Meerdere aanbieders online. De bromelia is een sterke en erg makkelijke plant waar je gemiddeld tot maanden plezier van zult hebben.
Extra plantenvoeding toevoegen aan z’n water is niet nodig. Te veel water is absoluut schadelijk, er mag geen laagje water vormen onderin de pot. Zorg er voor dat er altijd een laagje water in de kelk zit. Geef daarom water in de kelk (bloem).
Pas hierbij wel op dat je het water er rustig in giet, anders kan je de bloem beschadigen.
Hoe snoei ik mijn Dracaena of hoeveel water heeft mijn palmboom nodig? Allerlei vragen die wij dagelijks ontvangen. Om jou nog beter van dienst te zijn hebben wij daarom deze gratis online kamerplanten encyclopedie samengesteld.
Ook zonder groene vingers is de verzorging van uw kamerplanten een eitje met deze encyclopedie! Deze vrolijke huisgenoot vindt het daarom fijn om niet alleen water op de kluit te krijgen maar ook via de kelk (bloem). Het hele jaar heb ik de plant in de kas laten staan en verzorgd. Je vult de bladkelkjes met water , en geeft niet zoveel water bovenop de grond. Bromelia geef je op een bijzondere manier water.
Water met voeding geef je van onderaf: je zet de pot op een schotel en het water gaat in de schotel. Eén keer in de week water geven is genoeg. Voeding: Om te zorgen dat de plant lang en rijk bloeit, kun je eens per maand plantenvoeding geven. Voeding: een keer per maand plantenvoeding geven in het water.
In de koker mag constant water staan. Veel variëteiten kunnen niet tegen de sporen van metaal die in het water komen. Als ze binnen geplant worden, kan het een goed idee zijn om zoutopbouw uit de grond te spoelen door de plant water te geven tot het water door de drainagegaten komt.
In het regenwoud vangt de bromelia het vocht en het water op vanuit de lucht. Als het erg warm weer is kunt u natuurlijk uw bromelia extra water geven door de bromelia met een plantenspuit te besproeien en vochtig te houden.
Geef eens per week een beetje water via het hart van de plant. Dit mag ook met de plantenspuit gebeuren, de ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Houd hierbij rekening dat de kluit wel licht vochtig mag worden, maar niet doorweekt raakt.
De plant heeft geen extra plantenvoeding nodig. Meer weten over een bromelia verzorgen? Deze pagina biedt alle informatie over het verzorgingsproces van bromelia ’s! Daarnaast krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: hoeveel en hoe vaak moet ik een bromelia water geven ? Moet ik mijn bromelia snoeien of bemesten? En, wat zijn de meest populaire bromelia ’s?
Zorg ervoor dat er altijd een laagje water in de koker staat. Geef pas water op de potgrond zodra deze uitdroogt. Water geven in de trechter en een klein beetje op de kluit. Als je je bromelia wilt verwennen, trakteer je hem op een rondje met de plantenspuit. Zorg voor een lichte, warme plek, uit de volle zon.
Het is belangrijk om bij het water geven vooral aandacht aan de rozet te besteden en minder op de potgrond. De stengel van een Aechmea dient niet alleen als ondersteuning van de plant, hij slaat hier ook zijn water in op. Deze groene vriend vindt het daarom fijn om zowel water in de grond te krijgen bij zijn wortels als in de kelk (bloem).
Let er bij de kelk wel op dat je het water er rustig in giet, zodat je de bloem niet beschadigd. Af en toe wat water in de bloempot gieten is niet genoeg om een ananasplant zo te verzorgen dat deze lang in leven blijft. De bromelia verzorging gaat een beetje anders in zijn werk dan de verzorging van andere planten.
Je moet het water namelijk in het hart van de plant gieten, dus waar de ananas zit. Doe dit één keer per week. Plaats de bromelia ananas op een lichte plaats, maar niet in het directe zonlicht. Dit vindt deze tropische topper niet zo fijn.
Hier groeit de bloem ook uit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. De verzorging van de plant is niet heel erg lastig. Naast een mooie plant is de ananasplant dus ook een functionele plant. Naast besproeien kun je de luchtplanten ook water geven door ze in bad te doen.
Vul een bak of de gootsteen met water en leg de luchtplantjes hier zo’n minuten in. Het water moet ook bij het badje handwarm zijn. Ook nu is het weer belangrijk dat de planten na afloop goed afgedroogd worden. Vochtigheid: matig water geven Standplaats: lichte standplaats maar geen volle zon.
Daarna zal je kamerplant uitgebloeid zijn. Er kunnen daarna wel nieuwe stekjes aan je plant groeien die je zelf kan opkweken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.