vrijdag 18 juli 2014

Prunus sargentii

Prunus sargentii is een zeer mooie boom met een breed vaasvormige kroon. Soms ook als forse heester voorkomend. De bast is glanzend donkerbruin. Het blad is omgekeerd eirond met een toegespitste bladtop, circa - cm.


Bij ontluiken bronskleurig, later groen en eindigend in een prachtige oranjerode herfstkleur. Its crown spreads to a width of 20–feet.

New growth is a reddish or bronze in color, which changes to shiny dark green. The leaves are obovate and have serrated margins. De schors is roodachtig bruin. Het omgekeerde eironde blad is bij ontluiking bruin, maar verkleurt later naar groen.


De hoogte na jaar is 6cm. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Scanlon, Olmsted Falls, Ohio, USA.


In spring, clusters of lovely, pink to deep pink, single flowers, 1. BladOmgekeerd eirond loopt diep bronskleurig uit, later.

De kroon is rond tot afgeplat. Stam met mooie, glimmende, kastanjebruine bast. De bloei begint in april, vóór het uitlopen van het blad. Het blad loopt bruin uit maar wordt later groen, kleurt in het najaar mooi rood.


Bloeit rijkelijk in het voorjaar met trosjes van grote donkerroze bloempjes gevolgd door kleine rode vruchtjes. Rancho vormt een boompje met een mooie smalle zuilvormige tot vaasvormige kroon. Het is een van de vroegere voorjaarsbloeiers, zeer rijk met grote trossen donkerroze bloemen. Allereerst heeft deze Japanse sierkers een prachtige bloeiwijze: de boom bloeit met lichtroze bloemen in april.


Daarna loopt het blad bronskleurig uit, en ten slotte worden de bladeren groen van kleur. Maar dat is niet alles wat de Prunus Sargentii aan kleurenfestijn heeft. Helaas is via de website van het onderzoek niet meer te achterhalen wat de status van deze bomen is. Dat wil zeggen dat de website op zwart is gezet door PPO. PRUNUS SARGENTII – Sargent’s Cherry.


This is one of the most beautiful cherries. It flowers in mid April with rosy-pink flowers. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen.


De etiketfoto weergeeft hoe de struik eruitziet wanneer hij groter is. Bomen en struiken zijn levende producten en kunnen daarom afwijken van de foto. We zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in het kweken van tuinplanten.

Deze plant is goed winterhard. Uit eigen kwekerij kunnen wij een groot assortiment aanbieden aan zowel de particuliere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts