dinsdag 29 juli 2014

Lipstick plant stekken

Voor uur besteld: morgen in huis. Makeup met hoge kortingen. Gratis bezorging vanaf euro! Grote collectie, scherpe prijzen. Veel unieke topmerken makeup. Spreek ons aan in de chat.

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Ruime keuze tuinartikelen online. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Zorg ervoor dat je deze plant liefst dagelijks sproeit met lauwwarm regenwater want ze houdt van hoge luchtvochtigheid.


Het Lippenstiftplant is erg sterk, maar soms hebben ze last van bladluizen. Als de Lippenstiftplant te weinig licht heeft dan worden de bladeren geel. De lipstickplant (Aeschynanthus) mag zeker niet ontbreken in je huiskamer.


Deze plant krijgt leuke rode bloemetjes die lijken op kleine lipstickjes!

In de natuur groeit de plant tegen een boom op, in de huiskamers is dit een hangplant. Naast dat je de plant vermeerderd met stekken , verjong je de plant er ook mee. Goed dat ik julie info gelezen heb. Ik was ook net verkeerd bezig. De info hier vond ik zéér nuttig.


Graag had ik geweten of ik gedestileerd water mag gebruiken ik heb geen regenwater. Dat geldt voor ongeveer elke stek. De energie mag niet naar de bloem gaan maar liever naar de wortelvorming. Een plant die al vele decennia in onze huiskamers hangt: de lipstickplant met zijn op lipstick gelijkende bloemen. Ook bekend onder de naam schaamrood.


Een verwijzing naar de Griekse vertaling van de Latijnse naam Aeschynanthus, dat ‘schaamte’ en ‘bloem’ betekent. De variant Twister heeft gekruld blad. In het wild groeit de plant in de vochtige bossen van Azië, van de Himalaya tot Indonesië.


Daar kunnen de lianen tot wel drie meter worden. Inheems is het een epifyt, dat wil zeggen dat de plant op bomen en andere planten leeft zonder daar voedsel aan te onttrekken. Houd de bodem van uw lippenstift plant vochtig, maar niet drassig. Periodiek mist de bladeren met water, vooral in de zomer of in zeer droge klimaten.


Als een tropische wijnstok, groeit de lippenstift plant het beste in een vochtige omgeving.

De plant één maand laten overwinteren op een iets koelere plaats (15°C) bevorderd de bloei in de zomer. Geeft dan ook minder water, laat de grond tussen gietbeurten in drogen. Te koud in de winter, tocht, te droge lucht, te weinig vocht kan bladverlies veroorzaken.


Tijdens de bloei de plant zo min mogelijk verplaatsen. Heb jij al een lipstick plant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de lipstick plant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland. Stekken met wortelstokken.


Sommige planten, zoals de baardiris, vormen wortelstokken. Deze planten kunnen in de zomer direct na de bloei worden vermeerderd. Volg het stappenplan hieronder om planten met wortelstokken te stekken of lees meer bij wortelstekken.


Graaf de gehele plant direct na de bloei op. Het is dan ook absoluut een decoratieve kamerplant. Deze lipstick hangplant (Aeschynanthus radicans 'Rasta'), kan ook op wat meer beschaduwde plaatsen hangen en is daardoor flexibel toe te passen.


Planten zie onze aanbiedingen! Ook kan deze plant tegen wat drogere lucht. Kortom deze sterke kamerplant past altijd in elke woonkamer. Kies een pot die gaten in de bodem heeft met bijpassende schotel.


Zo kan het gietwater goed weglopen. Of gebruik een sierpot waarin het gietwater uit de binnenpot wordt opgevangen. Aan de slag met stekken van de Saxifraga. De stek krijg je door een jong plantje, die aan de stengel van de plant groeit, af te knippen.


Zet dit kleine plantje op vochtige aarde. Als het plantje gegroeid is kan je hem overplanten naar een grotere pot. U kan dan alsnog snel enkele topscheuten uitzoeken om te stekken. Zover hoeft het natuurlijk nooit te komen.


Door de plant jaarlijks te verpotten of de kluit net voor het ingaan van de rustperiode een halfuurtje in een bad met lauw water onder te dompelen kan men de zoutconcentratie verminderen, en kan U van Uw oorspronkelijke plant blijven. Natuurlijk is Aeschynanthus een hangplant en als zodanig te gebruiken. Vroeger werden veel planten opgehangen, maar tegenwoordig worden de planten vaak in een hoge vaaspot gezet. Er zijn hiervoor oneindig veel mogelijkheden.


In elk tuincentrum of bloemenwinkel is een assortiment hoge vaaspotten te vinden waar deze plant in past. Bekijk het bord AESCHYNANTHUS lipstick plant van adschouten op Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts