donderdag 24 juli 2014

Amaryllis overwinteren

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? Direct uit voorraad leverbaar.


De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien.

Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen. Deze sierlijke plant wordt vooral veel gekocht rond de feestdagen.


Een heel gedoe hoor, vooral als je meer van dat soort handenbindertjes hebt. Zijn geen moeilijke dingen verder. Wat ik deed elk jaar: na de bloei de bloem er uitknippen.


Geen zaad laten maken is belangrijk.

De stengel gaat dan hevig bloeden. Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit. Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem. Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee.


Verder is er geen overeenkomst. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal. U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze.


De kleur van de bloemen is wit, roze of paars. De belladonnalelie is een bolgewas, dat in tegenstelling tot Hippeastrum, in de Benelux ook in de tuin kan groeien. Vermeerderen en overhouden van een Hippeastrum of ridderster is vrij eenvoudig.


Bewaren bloembollen - zomerbollen en knollen overwinteren - bloembollen vorstvrij overwinteren. Het beste kunnen Pelargoniums overwinteren op een zo licht mogelijke plek bijvoorbeeld vensterbank, kas en serre. De temperatuur is van minder belang, zolang het minimaal vorstvrij is en overdag maar boven de graden komt.


Belangrijker is eigenlijk een plaats met een zo laag mogelijke luchtvochtigheid.

Dit om schimmels te voorkomen. Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Snij voor het planten ¾ van de wortels af. Hier “pest” je de amaryllis mee met als gevolg dat de bloemstelen. Een amaryllis overhouden is natuurlijk ook heel goed mogelijk.


Lang niet iedereen heeft belang bij het overhouden van de plant, omdat hij maar. Bloembollen Bewaren is een mogelijkheid om jaar na jaar te genieten van de mooiste bloembollen. Hier leest u alles over het bewaren van bloembollen. Amaryllis of Hippeastrum Challenger als mooie kerstbloem.


Ik heb een amaryllisbol, die dit jaar erg mooi gebloeid heeft. Hoe kan ik deze volgend jaar weer in bloei krijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts