woensdag 16 juli 2014

Verhoogde moestuinbak zelf maken

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Boek uw Hotel in Marken online. Reserveer online, laagste prijzen.


Deze keer pak ik het in ieder geval iets groter aan en heb ik besloten om een moestuinbak te maken. De bak recycle ik van de planken van een gebruikt schuttingdeel.

Dit blijkt zo’n makkelijk klusje, dat ik het graag met jullie deel. Een standaard Makkelijke Moestuinbak heeft een binnenmaat van 1bij 1cm. Maak je zelf je bak, hou dan in de gaten dat je makkelijk bij elk vak kan komen. Doordat je zelf de grond samenstelt en niet afhankelijk bent van de grond die in je tuin ligt, is de kans van slagen veel groter.


Zo’n moestuinbak kun je zelf maken. Met een moestuinbak kun je groenten, kruiden en fruit kweken. De kans van slagen is veel groter dan in een moestuin.

Poten onder de moestuinbak. Zelf vind ik het mooi als de poten van hetzelfde hout zijn gemaakt als de bak. Een moestuinbak op tafelhoogte werkt prettig en bespaart ruimte. In de moestuinbak heb je minder last van ongedierte, zoals slakken Groenten kweken in een handige moestuinbak.


Met deze handige moestuinbak op poten kweek je heel makkelijk en snel verse groenten op jouw balkon, dak of terras. Bestel je moestuinbak online, monteer hem in minuten, vul de bak met grond en je kunt meteen beginnen. Het is mogelijk om de bak op poten te zetten en er een bodem in te maken door bijvoorbeeld een palet eronder te schroeven. Zorg er dan wel voor dat er voldoende gaatjes in de bodem zitten, zodat het water weg kan lopen. Zelf goedkoop een moestuinbak op poten maken.


Als je zelf een moestuinbak wil gaan maken , dan heb je vast al een klein beetje rondgekeken in de grotere tuincentrums wat de prijzen zijn voor een verhoogde moestuinbak. De prijs voor een moestuinbak op poten zal je verbaast hebben, want deze zijn namelijk vrij kostbaar. Moestuinbakken of vierkantemeterbakken zijn in heel wat stadstuinen ingeburgerd. Gevuld met groenten, kruiden of ander groen zijn ze overal te vinden. In elk tuincentrum of doe-het- zelf -zaak zijn ze te koop in verschillende vormen en maten.


Maar een moestuinbak zelf maken kan natuurlijk ook.

Zelf verhoogde kruidenbak maken Mensen die graag dingen zelf maken voor de moestuin kunnen hier terecht om doe het zelf projecten te bespreken, zoals het bouwen van een kas, compostbak, rozenboog, etc. Vogelhuisjes, duurzame moestuinbakken, insectenhotels, tuingereedschap en meer. Zelf moestuinbak maken stap 4: Materialen verzamelen en bouwen.


Met bovenstaande informatie kun je zelf bepalen hoe je de moestuinbak maken gaat. Zelf een verhoogde moestuinbak maken was nog nooit zo makkelijk. Toch kies ik voor mijn moestuin voor de verhoogde bedden. Als je het groentebed wil maken met de planken van paletten, zult u. Want je kan de moestuinbak ook uitbreiden met een handige uitklaptafel en met losse opzet-kasjes. Voor kwetsbare groenten, vroeg in het seizoen.


Hoe je dat doet staat met tekeningen in de werktekening beschreven. Het is wel heel lekker werken met zo’n verhoogde moestuinbak. This video is unavailable. Je kunt overal makkelijk bij. Tuinhout of hout bestemd voor buiten of voor in de tuin wordt tegenwoordig overal aangeboden en dit in tal van verschillende verschijningsvormen.


We kennen houten nestkasten, houten voedertafels maar ook tuinpoorten en tuinschermen en de alomtegenwoordige moestuinbak of verhoogde moestuintafel. Mijn winterproject is dus om een verhoogde bak te maken , afmeting: 1. Daar er redelijk veel aarde in komt te liggen kan ik me wel voostellen dat dit toch een redelijk gewicht zal zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts