maandag 14 juli 2014

Kleine hortensia

Kwaliteit voor lage prijs. Gemakkelijk thuis bezorgd. Mini hortensia of dwerghortensia’s zijn veel gevraagd. Slechts enkele soorten blijven een stuk compacter dan de gemiddelde hortensia. Door het kleine formaat zijn ze geschikt voor iedere tuin en ideaal in een pot op terras of balkon.


De Hydrangea involucrata is een kleine schermbloemige struik, die meestal niet hoger wordt dan cm.

De Japanners noemen deze hortensia ook wel “kogel hortensia ” omdat haar bloemknoppen kogelrond zijn voordat ze zich openen. Hortensia ’s zijn snelle groeiers. Omdat mijn hortensia in een te kleine pot stond heb ik hem overgepoot in een grotere pot En sinds die tijd is hij erg achteruit gegaan Kunt U mij vertellen wat er niet goed is gegaan!


Ze hebben een paar dagen bij mijn moeder gestaan en daarna weer verplaatst naar mijn eigen huis. Ze staan iets verder in de woonkamer maar het is een vrij kleine lichte kamer. Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad. Beïnvloeden van de kleur van de bloemen. Wil je een roze hortensia.


Al onze hortensia ’s zijn van hoge kwaliteit.

Bent u toch niet tevreden dan bieden wij u garantie. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen bij een van onze afhaalpunten verspreid over Nederland. Wij van homify geven je die uiteraard graag. En in dit geval spitsen we in een kleine handleiding vooral toe op een hortensia verplaatsen. Erg leerzaam en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om van die fraaie plaatjes van de prachtige bloemen te genieten!


In onze webshop vindt u maar liefst verschillende soorten hortensia ’s. Van uitbundige rode hortensia ’s tot rustige witte hortensia ’s, wij hebben voor elke tuin een passende plant. Beschrijving: Zeer compacte, kleinblijvende hortensia , bloeit enorm rijkelijk met roze tot violetblauwe , lichtjes afgeplatte ronde bloemhoofden (afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem en aanwezigheid of toegift van aluminium). Of je nu een grote of kleine tuin hebt of juist een balkon, de boerenhortensia zorgt met roze, rode, paarse, blauwe of witte bloemen voor sfeer en kleur!


De aanwezigheid van spintmijten is te zien aan kleine lichtgroene of gelige puntjes op het blad en fijn spinrag en kleine beestjes aan de onderkant van het blad. U kunt een grote aantasting voor zijn, door regelmatig de onderkant van het bla eventueel met een loupe, te bestuderen. Komt de aantasting voor dan kunt u tijdig ingrijpen. Deze kleine hortensia heeft vlezige stengels en leerachtig blad.


Kleine lichtgroene of gelige puntjes op het blad en fijn spinrag en kleine beestjes aan de onderzijde van het blad duidt op de aanwezigheid van spintmijten. Wees een grote aantasting vóór door regelmatig de onderkant van het blad (eventueel met een loupe) te bestuderen en tijdig in te grijpen. In de meeste tuinen is er wel een te vinden.


De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk.

Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts