maandag 28 juli 2014

Bloem gloriosa

Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ontdek ons ruim aanbod vitaminen!


Vragen over uw product of over uw klachten.

Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. En daar is geen woord teveel van gezegd.


Met hun unieke vorm en doorgaans krachtige rode en gele tinten vormen deze bloemen een echte aandachtstrekker. Geen wonder dat de gloriosa vaak als populaire snijbloem wordt gekweekt. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan onze nieuwe website.

Tevens kweken wij seizoen de producten. Verzorging Zet de kamerplant op een warme plaats met veel zonlicht kort voor het raam, een serre is ook een uitstekende plaats. Alleen wanneer de zon in de zomer te fel wordt en de temperatuur oploopt tot boven de dertig graden, kan de plant afgeschermd worden. Geef de plant een plekje in de morgenzon. Het is werkenlijkwaar een prachtige bloem , die naar mijn idee veel sierlijkhei vrouwelijkhei openheid en vlammende energie uitstraalt.


Daarnaast is ze ook fragiel en kwetsbaar, ze laat alles van zichzelf zien. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Ze heeft rozerode bloembladen.


Eigenlijk heet gloriosa ‘ gloriosa rothschildiana’: genoemd naar zoöloog Lionel Rothschild. De tweede naam van de prachtlelie is ‘superba’, wat ‘mooi’ betekent. Waar dat vandaan komt, kun je wel raden.


Omdat de bloem zichzelf kan ‘optrekken’ aan haar eigen blaadjes, is het niet gek dat ze symbool voor ambitie en. Gloriosa Rothschildiana, mijn favoriete bloem ! De gloriosa , ook wel prachtlelie, is een opvallende bloemsoort die zorgt voor net een beetje extra sensatie. Lees hier alles over deze bloem ! Fijne winkel, altijd heel behulpzaam en.

De wortelstok bevat het colchicine. De Afrikanen noemen deze plant naar de bloemkleur, gele of rode boslelie. Deze uiterst attractieve graciele soort is de enige klimmende lelie. In de zomermaanden kan ze goed in de tuin staan, maar omdat middeneuropa niet winterhard is, zou ze in een pot of kuip moeten worden opgekweekt. Bloemisten zien steeds meer de schoonheid en de exclusieve uitstraling van deze bloem waarmee ze een boeket of arrangement een duidelijk onderscheidende sierwaarde kan geven.


Variërend van klein tafelstukje tot aan zalen of kerken vol. In het Zuid-Hollandse Nootdorp kweekt hij deze prachtige bloem. De kwekerij nam hij over van zijn vader, die begon met het kweken van gloriosa : Zijn eerste lichting planten werd opgegeten door geiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts