woensdag 1 oktober 2014

Orchidee tak

Alle Stacaravans en Tenten van de Bekende Aanbieders Online Vergelijken en Reserveren. Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online.


Tak hotels met koting ot Lees geverifieerde beoordelingen! Orchidee White Diamond Crown eenvoudig en snel online bestellen? In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien. In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker.


Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig. De Orchideeën die je bij Intratuin koopt staan al in speciaal samengestelde potgrond. Ze drinken het liefst onthard leidingwater. En denk ook aan speciale orchideeënvoeding.


Orchidee tak

De Orchidee staat het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin. De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer. De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet. Binnen deze soort treft u veel hybriden (kruisingen), grote bloemen en een overdaad aan kleuren.


Dit zijn tevens planten die het hele jaar kunnen bloeien. Wanneer de tak is uitgebloei kan deze zelfde tak opnieuw gaan uitlopen. Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen. Je kunt het best wachten tot de wortels ca. Voorzichtig een beetje water geven, niet te nat!


Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Als je orchidee uitgebloeid is, breek of knip dan de uitgebloeide tak weg.


Je orchidee gaat nu nieuwe scheuten aanmaken. Laat de plant in een warme kamer staan en blijf gewoon water en voeding geven. Als de nieuwe scheuten ca 10cm zijn, gaat de orchidee de generatieve fase in. Daarbij wordt uit het zicht de basis gelegd voor een nieuwe bloemtak. De potgrond moet vochtig blijven, dus geef 1x per week water (de hoeveelheid van ijsklontjes).


Dit is ook een mooi moment om de plant te verpotten. Dit doe je met speciale potgrond en in een doorzichtige pot. Een orchidee bloeit enorm lang.


Door al die zorgen krijgt de orchidee ineens een ontzettende drang om zich voort te planten. Hij begint nieuwe scheuten aan te maken, die groeien uit tot nieuwe takken , die op hun beurt nieuwe bloemknoppen gaan maken. Pas als de knoppen in volle bloei staan, kan de orchidee weer opgelucht ademhalen.


Orchidee tak

Na enkele weken gebloeid te hebben, zijn alle bloemen nu wel, alleen is hij volop schuiten aan het maken, waar dus nieuwe bloemen aan zullen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts