donderdag 23 oktober 2014

Keizerskroon bollen

Groot assortiment bloembollen, direct van de kwekers, voor groothandelsprijzen! Keuze uit ruim 1soorten! Keizerskroon bollen (Fritillaria) kopen online?


De afgeronde bollen hebben twee tot drie heel dikke en stijve schubben. Plant de bollen altijd in groepen van ten minste drie stuks.

De planten gedijen in dat geval beter dan wanneer ze afzonderlijk staan. Daarnaast vallen groepjes meer op. Voor mollen schijnt de roofdier achtige geur, die vooral door de bijna vuistgrote bollen wordt versprei onverdraaglijk te zijn. De grote vlezige stinkende bollen moeten in groepjes om de acht meter rond de tuin worden geplant.


Lees meer over keizerskroon planten. Kruisbladwolfsmelk (Euphorbia lathyrus): kan centimeter tot anderhalve meter hoog worden. Als u de fritillaria plant zorg dan dat het kuiltje aan de zijkant zit hierdoor kan er geen water in blijven staan.


De fritillaria bollen houden van een vochtige, zanderige grond.

Fritillaria bollen hebben een kuiltje in de bol, hier uit zal de plant komen. De verkoopprijs is afhankelijk van de grootte van de bollen : de kleine van de kievitsbloem (of kievietseitje) zijn een stuk goedkoper dan de grote knollen van de keizerskroon. Het duurt dan gemakkelijk tot zes maanden eer de plantjes ontkiemen.


Je kunt ze ook in het najaar opgraven de broedbollen, de kleine bollen bij de plant, apart oppotten. Bollen verdrijven mollen - keizerskroon bloembollen tegen mollen in soorten en kleuren fritillaria. Keizerlijke keizerskroon zit vol verhalen. Info over keizerskroon bollen kopen. Resultaten van zoekmachines!


Een krans van hangende, klokvormige bloemen en daarboven een krans van smalle blaadjes. Samen vormen ze een prachtige kroon, een keizer zeker waardig. Ook de onderkant van de stengels is kransvormig bebladerd.


De bollen van de keizerskroon verspreiden een sterke geur die mollen en woelmuizen op afstand houden. Net als met de meeste andere bloeiende planten en bollen kun je ook tulpen uit zaad opkweken. Besef wel dat het opkweken van bollen een tijdrovende kwestie is. Het traject van zaadje naar mooi bloeiende bol zal enkele jaren in beslag nemen.


En dan is het nog maar de vraag of er datgene uit zal komen dat je voor ogen hebt.

Er wordt in verschillende boeken vermeld dat keizerskroonbollen erg hard stinken en zo woelmuizen op een afstand houden. Omdat we dit toch wouden proberen, had mijn moeder er enkele gekocht in het plaatselijke tuincentrum. Deze bollen werden uitgeplant tussen de bloemkolen in de serre en tussen aardappelen in de tuin.


De geur van de bollen in de grond houdt de mollen op afstand. Bekijk hier het volledige assortiment fritillaria. Maar er zijn meer soorten! Van bollen uit de eigenteelt worden in het vroege voorjaar in de kas planten geteeld die als snijbloem worden verkocht.


Vanaf eind januari worden de bloemen op de veiling aangevoerd. Zet hem daarom naast buren die het ontstane gat op kunnen vullen, bijv. Bloeiende bollen , zoals narcis, hyacint, muscari en natuurlijk de tulp, geven je tuin bijna het hele jaar door kleur.


En wat is er leuker dan je zelf geplante bolletjes op een onverwachte moment tot bloei te zien komen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts