dinsdag 28 oktober 2014

Waar zitten zilvervisjes

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Vandaag bestel snel in huis. De voordeligste online Drogist. Zoek naar zilvervisjes bestrijden op de nieuwe KensaQ.

Een doorgesneden aardappel in een open plastic zak wil ook wel eens helpen: knoop de zak dicht als er zilvervisjes in zitten. Laat spinnenwebben zitten. Spinnenwebben in de hoek van de kamer en bij de plinten, helpen tegen zilvervisjes en papiervisjes: spinnen eten de visjes op. Je kunt zilvervisjes en papiervisjes ook met de stofzuiger opzuigen.


Toelichting - tips om zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden. Verlaag de luchtvochtigheid en bestrijd de insecten met droogte. De kans op overleven is erg klein wanneer zilvervisjes in een ruimte blijven waar de luchtvochtigheid onder de is.

De naam ‘ zilvervisje ’ is afgeleid van de kleur van het insect en de manier waarop hij vlug weg kan glippen, eigenlijk alsof hij zwemt. Plaatsen waar zilvervisjes in huis zitten. Dit ongedierte is dol op warme of koude vochtige plekjes en die zijn in elke woning wel te vinden. Bijvoorbeeld in keukens en badkamers, bij water- en afvoerleidingen of in isolatiemateriaal. Niet zelden verstoppen ze zich ook achter posters of schilderijen.


Alles waar koolhydraten en eiwitten in zitten kan als voedselbron dienen. Het is dus niet te voorkomen dat je potentiële voedselbronnen voor zilvervisjes in huis hebt, maar zoveel mogelijk dergelijke spullen op droge afgesloten plekken opbergen, helpt wel. Dit zijn vochtige en (in de nacht) donkere plaatsen waar zilvervisjes graag zitten. In de nacht belanden ze bijvoorbeeld in de gootsteen en komen ze door het gladde oppervlakte er niet gemakkelijk uit. Naast zilvervisjes zijn er ook papiervisjes en ovenvisjes.


Ovenvisjes komen veel minder voor dan zilvervisjes of papiervisjes. Dat zie je bijna niet omdat ze altijd proberen zich in het donker te verschuilen. Waar komen zilvervisjes vandaan? Ze houden van warme en donkere ruimten.


Onze moderne woningen voldoen hier goed aan omdat de luchtvochtigheid in onze huizen gemiddeld hoger is dan vroeger het geval was.

Al heb je een oud of een nieuw huis iedereen kan last van zilvervisjes in huis krijgen. Zilvervisjes in huis hoe komt het. In oude woningen bijvoorbeeld: Die zijn vaak slecht geïsoleerd. Of er staat water onder de vloer. Vocht in huis is een bron voor allerlei ongedierte.


Ook voor zilvervisjes die houden namelijk erg van vocht en warmte. Er wordt vaak gedacht dat zilvervisjes de larven zijn van motten omdat ze beide een zilverachtig poeder op hun lijf hebben en ze ook vaak samen in kledingkasten zitten. De larven van motten zijn echter kleine rupsjes.


In het wild leven zilvervisjes in gebieden waar het nooit vriest of langdurig koud is, onder boomschors of afgevallen bladeren. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan zilvervisjes snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Welke ruimtes moeten behandeld worden? Zijn de schuilplaatsen goed bereikbaar?


Met welke middelen kunnen de zilvervisjes het beste bestreden worden? Hoeveel tijd zal de behandeling in beslag nemen? Een bekend gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen.


Als er vraatgaatjes in uw zuivere wollen kleding zitten , dan zijn deze veroorzaakt door de rupsjes van motten. Vaker nog liften ze mee in verhuisdozen, zakken oude kleding, meubilair of andere spullen. Koop je tweedehands meubels of haal je iets uit een oude woning in huis, dan is de kans aanwezig dat hier zilvervisjes tussen zitten. Heb je schade aan je behang, boeken of kranten?


Dan heb je last van papiervisjes. Deze visjes lijken heel erg op zilvervisjes , maar houden juist van een droge omgeving. Met het blote oog zijn ze volgens Richard Piké niet te onderscheiden van de zilvervisjes. Je kunt ze dus het best onderscheiden door te kijken naar de plek waar ze zitten.


Een groot probleem in de tijd van de goed geïsoleerde huizen! Een plaag zit in een klein kiertje. Een probleem, is er wat aan te doen? Het antwoord is niet waar je op hoopt!


Je sprayt deze in kieren en naden waar de zilvervisjes zitten. Daarentegen bevat deze spray maar een klein deel van de lavendelgeur in tegenstelling tot een etherische olie op basis van lavendel. Er wordt wel beweerd dat zilvervisjes van vies houden, maar daar zijn geen duidelijke aanwijzingen voor. Wel eten zilvervisjes alles met zetmeel erin, zoals schilfertjes.


Heb het bij mij nog kouder gemaakt, dan komen ze te voorschijn en kan je ze bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts