woensdag 15 oktober 2014

Natuurlijke slijmverdunners

Beste natuurlijke remedies tegen vastzittend slijm Slijm is iets wat iedereen heeft en sommige mensen zouden willen dat ze een stuk minder van dat vieze, kleverige spul zouden hebben. Natuurlijk, het is best vies zijn om klodders snot in een zakdoekje te snuiten als je een verkoudheid of een sinus infectie hebt, maar slijm heeft eigenlijk een heel belangrijk doel. Slijmverdunners lossen je keelslijm en longslijm op zodat de slijmerigheid vloeibaarder wordt. Dankzij een effectieve slijmverdunner krijgen je luchtwegen de kans zichzelf te reinigen en genezen. Hierdoor kun je het slijm gemakkelijker ophoesten.


Dit effect is normaal gesproken binnen enkele dagen merkbaar. De klieren in je keel en neus produceren ongeveer tot liter slijm per dag. Hoesten is heel nuttig en zinvol. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om de luchtwegen schoon te houden, waardoor de ademhaling optimaal kan plaatsvinden.


Ieder mens hoest gemiddeld één tot twee keer per uur om de luchtwegen vrij te houden. Acetylcysteïne verdunt taai slijm in de longen. Het wordt gebruikt bij slijmhoest, onder meer bij COPD en taaislijmziekte.


Ga dan naar je huisarts, deze schrijft dan vaak een antibioticakuur voor zodat de ontsteking verdwijnt. Als je erg veel last hebt van het slijm, kun je ook om slijmverdunners vragen. Krijg je koorts, heb je pijn bij het hoesten, hoest je bloed op of word je erg benauwd? Dan is het ook verstandig om je huisarts te raadplegen. In dit artikel: Medisch advies vragen Veranderingen aanbrengen aan je leefstijl Zelfzorgmiddelen nemen Natuurlijke remedies Bronnen.


Neusslijm is een heldere, plakkerige vloeistof die werkt als filter tegen ongewenste deeltjes die vanuit de lucht het lichaam via de neus willen binnendringen. Waarom werkt kurkuma goed ? Omdat het ontgiftend werkt ! Diepzittende hoest en slijmen zijn flink vervelen aangezien ze je ademhaling belemmeren. Verlicht je diepzittende hoest met een slijmverdunnend medicijn, zo kan je de slijmen gemakkelijker ophoesten en weer vrij ademhalen!


Slijm in de keel kan aanvoelen als een brok in de keel, maar kan ook voor hevige hoestbuien zorgen. Lees meer over de oorzaken en symptomen en oplossingen. Hoe dan ook blijven je longen dankzij deze natuurlijke slijmproductie bescherm Slijmoplossers c. Inhalatie van slijmverdunners kan in combinatie met luchtwegverwijdende middelen en inhalatiecorticosteroïden gunstig werken.


Het is nog niet door onderzoek aangetoond dat orale toediening (via drank, capsule of tablet) van slijmverdunners een positief effect geeft. Als uw kind slijm ophoest, verwijdert dat stof en slijm uit de luchtpijp, keel of longen. Soms moet uw kind hoesten zonder dat er slijm komt. We noemen dat een droge hoest of kriebelhoest.


In overleg met de arts kun je desgewenst voor een natuurlijke behandeling kiezen. Broomhexine verdunt taai slijm in de longen. Het vele slijm is vaak een groot probleem. Van een fysiotherapeut kun je een ademtechniek leren waarmee je overtollig slijm kunt kwijtraken. Deze techniek heet Forced Expiration Technique (F.E.T.).


Behandeling van zware benen, voor een goede circulatie in de benen. Het is belangrijk om te weten dat je dit middel niet mag gebruiken bij kinderen jonger dan jaar, want deze kinderen zijn niet goed in staat om loszittend slijm op te hoesten. Dit medicijn heeft dezelfde werking als lipase, het natuurlijke enzym van de alvleesklier. Het medicijn knipt het vet uit het eten, net zoals anders het verteren van eten gaat. Zo kan het eten Tom de energie geven die hij nodig heeft.


Het slijm is dan beter op te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts