maandag 13 oktober 2014

Pachira aquatica kamerplant

Pachira aquatica kamerplant

Mix van Kamerplanten van €49. Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Ruime keuze tuinartikelen online.


Pachira aquatica kamerplant

Bestel top kwaliteit Kamerplanten vanaf €snel op Bakker. Deze plant heeft eens per weken een flinke scheut water nodig. Omdat de Pachira water opslaat in de stam moet de grond uitgedroogd zijn voordat er opnieuw water wordt gegeven.


In de zomer mag de grond wel licht vochtig zijn voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. De kamerplant Pachira is een mooie groene kamerplant die ook bekend staat als Geldboom of watercacao. Een Pachira wordt vooral in Azië gezien als een boom die geld en geluk aantrekt. Vandaar ook de naam Geldboom.


Verzorging van de Pachira aquatica. In Europa is de watercacao alleen te houden als kamerplant. Binnen bloeit de plant nooit. Pachira groeit in gewone, goed gedraineerde humeuze potgron die vrij veel water moet kunnen bevatten.


Hij kan zowel licht als tamelijk donker staan, maar houdt niet van direct zonlicht. Pachira aquatica (watercacao of geldboom) is een groene, boomachtige kamerplant met grote samengestelde bladeren. Ze worden vaak voor betrekkelijk lage prijzen aangeboden in forse formaten, hoewel je ze ook ziet als zeer jonge, twijgachtige planten, van slechts enkele tientallen centimeters hoog.


Hij staat niet in de top tien, maar scoort toch zeker wel een stuk beter dan de gemiddelde kamerplant op het gebied van luchtzuivering. Het sap van de Pachira is matig-giftig, maar in sommige landen wordt het blad wel gekookt gegeten. Maar ze zijn ook te koop in de natuurlijke vorm.


De decoratieve stam met als kroon mooi bijna horizontaal groeiend blad maken van Pachira een kamerboom met een prettige persoonlijkheid. Pachira planten, ook wel geldboom of apenbroodboom genoem zijn prachtige kamerplanten voor in de woonkamer. In het Verre Oosten is de Pachira een hele populaire kamerplant. Van oorsprong komt hij echter niet uit het oosten, maar uit het westen: uit de tropische gebieden van Mexico, Brazilië en Costa Rica. Hij floreert op plekken waar het vaak nat is, zoals langs rivieren of moerassen.


Zijn Latijnse naam aquatica verwijst daarnaar. Bestel één van onze 6top kwaliteit Kamerplanten snel op Bakker. Het blad groeit aan de uiteinden en is smal langwerpig. In de Feng Shui symboliseren de bladeren aan een tak van de Pachira de basiselementen: metaal, hout, water, vuur en aarde.


Een ideale plant voor thuis of op kantoor die heel gemakkelijk te houden is. Het leerachtige, vijf- tot achttallige blad is erg fraai. Het staat bovenaan een prachtig gevlochten stammetje. Al met al een echte blikvanger in de huiskamer.


Pachira aquatica kamerplant

Pachira ’s worden zelfs wel als bonsai behandel dus ze verdragen veel. Oude, lelijk geworden blad kun je altijd wegknippen. De diktegroei van de stam verloopt het beste als je je boompje eerst een paar jaar lekker laat groeien en hem dan pas gaat snoeien. Zoals gezegd bloeit een Pachira niet als kamerplant.


Dit product zit niet meer in het assortiment van onze toeleveranciers. IKEA - PACHIRA AQUATICA , Potplant, Bombax, Decoreer je huis met planten in combinatie met een sierpot die bij je stijl past. Bekijk gelijkaardige producten.


De pachira groeit het liefst op plaatsen waar rivieren regelmatig buiten hun oevers treden (zoals bij onze uiterwaarden). De Latijnse soortnaam, aquatica , heeft de plant aan deze standplaats te danken. Je kent ze wel, die mensen die zeggen: ‘Ik heb toch zeker geen geldboom in m’n tuin! Nou, daar weet Liu wel raad mee! Volgens de Chinese Feng Shui leer pakken de bladeren, die met een beetje fantasie op groene handen lijken, geluk en fortuin.


In China staat ie ook wel bekend als de ‘Geldboom’, omdat de bladeren een handvorm hebben waarmee ze geld zouden kunnen opvangen. Pachira Aquatica online kopen bij Fleurdirect. De Pachira Aquatica is namelijk veel bekender onder de naam ‘Geldboom’.


Money tree of Geldboom, zo wordt deze plant ook wel genoem mensen in het Verre Oosten geloven namelijk dat de Pachira Aquatica geld op kan vangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts