vrijdag 10 oktober 2014

Sneeuwbal plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Topkwaliteit Planten, voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Bestel Buitenplanten vanaf €49! Bomen I Struiken I Planten. Viburnums hebben niet veel verzorging nodig.


Bij het planten kunt je daarom het beste compost toevoegen. In droge tijden geef je de plant extra water. De plant is mooi vanwege de vele witte bolvormige bloemen, de bessen die zich erna vormen en de herfstverkleuring van het blad. De bessen zijn een lekkernij voor vogels, maar voor de mens zijn ze giftig. Gelderse roos kan goed solitair in de border staan, maar doet het ook goed als groepsbeplanting.


Sneeuwbal plant

De heester kan tot meter hoog worden. De kleurrijke bessen van rood tot donkerblauw geven extra sierwaarde aan de plant in de nazomer of herfst. Omdat er veel soorten zijn, leggen we hier uit welke sneeuwbal u wanneer snoeit. Er zijn bladverliezende en wintergroene soorten. De plant is niet goed bestand tegen vorst en is daarom niet makkelijk te houden in ons land.


Echter, de ervaring leert dat als ze goed beschut zijn geplaatst, ze goed gedijen. Het is een weelderige plant met opvallende bloemen en bessen. De witte bloemetjes verschijnen in de winter al.


Sneeuwbal plant

De sneeuwbal spreekt tot de verbeelding. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw.


Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Een breedgroeiende struik met donkergroen glanzend blad dat bleker is aan de onderkant en met rozewitte bloei. De vrouwelijke planten krijgen vanaf september.


Hoe later de bloei, hoe groter over het algemeen de bloemen worden. Sneeuwbal maakt bovendien vaak in het najaar een tweede bloei door of levert dan mooie rode, blauwe of zwarte bessen. Een compacte heester met licht glanzend ovaal blad. Deze soort bloeit vroeger dan de andere, van augustus tot mei met roze tot wit verkleurende bloei en heel licht.


Er zitten zowel bladverliezende als groenblijvende soorten bij. Ze bloeien meestal wit met grote aantallen bloempjes in schermen die vaak een halve bolvorm aannemen. Vandaar de naam sneeuwbal.


Haag-Heg heeft altijd een grote voorraad sneeuwbal planten in huis. Aangezien de sneeuwbal zo betrouwbaar is, hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je haag. Pas als het kwik onder de -15C daalt wordt het tijd om de plant te beschermen, bijvoorbeeld met een doek.


Wat snoeien betreft is er ook niet veel om rekening mee te houden: de sneeuwbal kan uitstekend tegen snoei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts