donderdag 9 oktober 2014

Pijnboompitten

De pitten hebben een licht harsachtige smaak en zijn rijk aan olie. Het eten van pijnboompitten kan bij sommigen een smaakverstoring geven die meerdere dagen of zelfs weken kan aanhouden. Deze pitten worden vaak gemeng zodat je verschillende smaaksensaties in één zakje krijgt. Sommige pijnboompitten kunnen een bittere metaalachtige nasmaak geven, die wel een tijdje aan kan houden.


Verder zitten pijnboompitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten.

Pijnboompitten zijn goede bronnen van essentiële vetzuren die hersenen, hart en botten beschermen. Wij hebben hele lekkere pijnboompitten voor een zeer goeie prijs. Kooktip: maak zelf een supermakkelijke pesto. Rooster dit zakje pijnboompitten , doe ze in een keukenmachine samen met 1gram basilicumblaadjes, een teentje knoflook, deciliter olijfolie, zout en peper en gram vers geraspte pecorino. De pijnboompitten die voor consumptie beschikbaar zijn kunnen van vier verschillende dennensoorten afkomstig zijn.


Onze pijnboompitten worden gebruikt door veel koks en restaurants. Nu ook verkrijgbaar als bulkverpakking van kilo voor een scherpe prijs!

Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken. Probeer ook eens de biologische pijnboompitten ! Deze pitten zitten vol voedingsstoffen, zoals vitamine E, vitamine K, mangaan en zink. Verder kunnen pijnboompitten je energie geven en het het verouderingsproces vertragen.


Volgens hem moet je, als je gevoelig bent voor het pijnboompittensyndroom, de pijnboompitten met de naam Pinus armandii, vermijden. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pijnboompitten. U vindt ze in vele gerechten terug. En wil je toch geroosterde pijnboompitten , rooster ze dan eenvoudig zelf!


Verhit ze in een droge koekenpan. Zo wordt de smaak wat sterker en krijgen ze een lekkere knapperige bite. Strooi de pijnboompitten over een salade of meng ze met een handje ongebrande noten en zaden voor een gezond tussendoortje. In totaal zijn er meer dan 1soorten pijnbomen. Vind hier alle productinformatie en voeg eenvoudig aan je boodschappenlijstje toe om het in de dichtstbijzijnde winkel te gebruiken.


Van soorten worden pijnboompitten geoogst.

Hoe kun je pijnboompitten het beste roosteren? Het lijkt makkelijk om pijnboompitten te roosteren, maar voor je het weet gaat het mis. Als ze net in de pan liggen, lijkt er geen kleur op te komen. Hoe je dit het beste kunt voorkomen? De standaardwaarden voor pijnboompitten worden in 1gram weergegeven.


Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie pijnboompitten komt overeen met gram. Door te ruiken en eventueel te proeven weet je dus of ze nog goed zijn. Hierdoor kunnen pijnboompitten ranzig worden.


Bewaar de pitten bij voorkeur goed afgesloten, op een donkere plek. Geroosterde pijnboompitten zijn onder andere heerlijk over salades en op een broodje oude kaas met geroosterde paprika’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts