vrijdag 31 oktober 2014

Borders voor tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Een border moet toch wel minstens twee meter diep zijn om een aantal planten achter elkaar te kunnen zetten. Een maximum breedte is er eigenlijk niet, maar klassieke borders zijn meestal tussen drie en vijf meter diep.


Eenjarigen, bollen en struiken in de border Veel borders worden uitsluitend beplant met vaste planten. Bij de tuincentra van Pelckmans kunt u terecht voor alles wat u nodig heeft om uw tuin en huis in te richten. Pelckmans onderscheidt zich door het enorme aanbod aan bloemen en planten, een breed assortiment voor tuin en terras, inspiratie voor sfeer en wonen.

Verder zijn we specialist op het gebied van vijver en dier. Als de border goed wordt samengesteld kunt u het hele jaar door genieten. Wanneer een border planten? Een goede tijd om een nieuwe border in te planten is het najaar, in september of oktober.


Het voordeel is dat de planten nog voor de winter aanslaan, zodat er het volgende jaar al veel resultaat is. Een mooie border geeft meteen sfeer aan je tuin. Ga je voor een border met bladplanten of schaduwplanten?


Of misschien wel een combinatie?

Een border aanleggen biedt allerlei mogelijkheden en trekt op een heel natuurlijke manier vogels, vlinders en. Het planten van een mooie border waar je jaren plezier van hebt is natuurlijk wat je wilt. Neem daarom onderstaande tips goed door om een mooie border aan te leggen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en is jouw border in de basis al geslaagd. Met een aantal mooie borders op verschillende niveaus maak je je tuin helemaal af.


Maar waar begin je en wat voor soort borderrollen ga je gebruiken? Dat hangt af van de stijl van jouw tuin en de bijbehorende planten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een borderrol van geïmpregneerd hout of juist gaan voor strakke betonnen palissades. Naast houten tuinborders kun je ook met stapelblokken of stenen palissades een bloembak creëren in de tuin.


Houten tuinborders aanleggen Voor het plaatsen van een tuinborder geldt de vuistregel dat de border ten minste een derde van zijn hoogte moet worden ingegraven. Ze zijn in grote en kleine borders een uitkomst, omdat ze makkelijk tussen de andere (vaste) beplanting kunnen worden gezet. Ook mooi staan ze onder bladverliezende heesters. Tip: Het herhalen van plantengroepen in een border zorgt voor een versterkend beeld. Kies bijvoorbeeld op de hoeken van een border voor dezelfde soort plant.


Voor 16:uur bestel dinsdag in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.


Bielzen en borders aangeboden en gezocht op Marktplaats.

Koop houten en betonnen bielzen, nieuw en tweedehands! Vernieuw je tuin met bielzen, te koop op. De tuinen in ons land worden steeds kaler.


Doordat er meer bestrating wordt geplaatst blijven bloeiende bloemen en planten achterwege. We hebben een stappenplan voor u opgezet. Voor een meer opvallende look in je border ga je voor complementaire kleurencombinaties, zoals paars en geel, oranje en blauw of groen en rood.


Het contrast zal voor een levendig effect zorgen. Je kan ook een border aanleggen met planten van dezelfde kleur. Werk met verschillende schakeringen, bladvormen en -texturen. Niet iedereen heeft namelijk grote lappen grond om te kunnen vullen met de mooiste planten.


De meeste Nederlandse tuinen hebben slechts ruimte voor een smalle border. Wij laten je zien hoe je zo’n beplantingsplan voor een smalle border maakt en hoe jij je border om kunt toveren tot een fijn stukje tuin. Beplantingsplan voor een smalle border. Borders kunnen op talloze manieren worden beplant.


Eigenlijk kun je in elke type tuin wel een border met planten plaatsen en geheel naar de stijl van je tuin vormen. De borders kunnen op talloze manieren met planten en bomen ingeplant worden. Bij het maken van een goede border moet er rekening gehouden worden met een aantal factoren: afmetingen.


Zelfs een roos (heesterroos) levert een extra bijdrage aan de vaste planten border. Geef uw tuin een compleet eigen karakter met de stapelstenen uit ons assortiment. U kunt namelijk niet alleen hoogteverschillen in uw tuin creëren of overbruggen. U kunt ook zelf plantenbakken, borders , keerwanden en muurtjes maken met muurstenen.


Bekijk ons assortiment stapelblokken nu meteen en vind de steen om uw tuin compleet te maken! Zelf een verhoogde border in de tuin maken Er zijn er tal van borders te koop, voor ieder wat wils qua soort, vorm en kleur. Elk met hun eigen voor - en nadelen. Maar wilt u nu eens iets anders of juist iets unieks en persoonlijks dan kunt u ook zelf een border maken. U kunt bijvoorbeeld een houten of een stenen border maken.


Ook zijn onze muurelementen geschikt voor het maken van een vijver. Een vijverrand maakt het geheel helemaal af. Koop nu stapelblokken voor uw tuin tegen een scherpe prijs.


Ontdek Gadero Steenhandel voor uw muurelementen in de tuin , breukstenen voor lage tuinmuren en tuin bestrating.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts