woensdag 1 oktober 2014

Hortensia snoeien november

Kwaliteit voor lage prijs. Bestel simpel en snel jouw struiken. Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien ? Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien.


Tip: In onze shop vind je een uitgebreide selectie snoeischaren.

Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten of hortensia ’s in het najaar gesnoeid mogen worden en of voor alle soorten hetzelfde geldt. In het kort leggen we uit waar je zoal op moet letten. Hoe snoeien en verzorgen hortensia ’s?


Is dat bij ieder soort hetzelfde? Vijveronderhoud in november. Zorg voor een goed werkende pomp zodat de vijver niet dichtvriest.


Let daarnaast op dat de vissen in schoon water kunnen zwemmen zodat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Er groeien na het snoeien in het voorjaar immers altijd wel weer bloemknoppen aan.

Knip de planten tot vijftien centimeter boven de grond af voor een mooie compacte struik. Klimhortensia’s alleen snoeien om groei te beperken. Alleen als hij te hoog of te breed wordt, knip je hem wat terug. Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen?


Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet. Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels. Hortensia snoeien van de verschillende soorten met uitleg. De pluimhortensia (Hydrangea paniculata) is winterhard en staat graag op een zonnige plek.


Lees hier meer over het snoeien van de pluimhortensia. De hortensia zal hetzelfde jaar alweer bloeien, en dankzij het snoeien extra rijk. Een hortensia snoeien kan zowel voor als na de winter. In tegenstelling tot andere hortensia ’s bloeit de pluimhortensia (Hydrangea paniculata) op het hout dat in het komende seizoen wordt gevormd. Dit betekent dat je hem ieder jaar diep kunt terugsnoeien, tot op een of twee gezonde knoppen.


Snoeien is echter geen noodzaak. Echter is het wel belangrijk om te kijken of de boom of struik die je wilt snoeien wel gesnoeid kan worden in oktober.

Bekijk hieronder alle bomen en struiken die je kunt snoeien in oktober! Sommige soorten zijn tweekleurig. Het volgende bloeiseizoen zal je merkelijk mooiere bloemvorming hebben. De maand oktober is ook de ideale maand om redelijk wat bomen te snoeien in uw tuin. Veel mensen snoeien bomen in het voorjaar en dan kan je bloedingen veroorzaken.


Alle hortensia ’s kunt u prima snoeien als ze te groot worden. Deze struik bloei namelijk op overjarig hout. Door te snoeien knipt u de bloemknoppen dus weg. Gevolg daarvan is dat ze telkens weer te zware bloembollen vormt, waardoor de stengels constant doorhangen.


Let hier op bij snoeien in de winter. Als je bomen (of struiken) gaat snoeien in november zijn er aantal zaken waar je even goed rekening mee dient te houden. Hoe moet je een hortensia snoeien ? Is het eigenlijk nodig dat je hem ieder jaar snoeit? En hoe houd je hem binnen de perken?


Vooraleer u begint te snoeien aan uw hortensia ’s in de tuin is het vrij belangrijk om te weten over welke cultivar u beschikt zodat u weet tot welke groep hij behoort. De verschillende groepen worden vaak ook anders gesnoeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts