woensdag 2 juli 2014

Pizzasteen blokker

Specialistisch advies nodig? Op werkdagen voor 22:bestel morgen in huis. Gratis verzending vanaf €4-. Koop bij online huishoudwinkel Blokker.


Met deze pizzasteen en pizzaschep maak je de lekkerste huisgemaakte pizza!

Zo vind je bij Blokker een stenen en gietijzeren pizzasteen. Een stenen pizzasteen is vaak gemaakt van keramiek. Deze handige pizzasteen zorgt dat u nog meer verschillende gerechten klaar kunt maken op de barbecue.


Hij tovert namelijk uw barbecue om in een steengrill. Met behulp van een pizzasteen creëer je een speciale pizzabakplaat. Overheerlijke pizzas maak je eenvoudig zelf met een pizzasteen.


Een barbecue is een perfecte warmtebron voor een pizzasteen.

Pizzasteen voor de barbecue. Een barbecue of buitenkeuken met deksel zorgt ervoor dat een pizzaoven wordt nagebootst. De pizza’s zijn heerlijk zacht aan de bovenkant met toch een heerlijke krokante bodem. Zodra de pizzasteen is opgewarm dit duurt ongeveer minuten, kan je de pizza op de steen leggen.


Houdt er rekening mee dat de pizza sneller zal worden gebakken dan wanneer je geen pizzasteen gebruikt. Een duurzame pizzasteen voor het bereiden van de perfecte pizza. Doordat het materiaal van zichzelf vocht absorberend is krijgt u een goede knapperige pizza.


U kunt de pizzasteen eenvoudig direct op het rooster plaatsen. De pizzasteen is daarnaast mooi afgewerkt met een zwarte glazuurlaag en handgrepen. Met de steen bouw je je barbecue om tot een pizza-oven en ze kunnen worden gebruikt op zowel een houtskool als op een gasbarbecue.


Dat is weer eens iets anders dan een worstje of een hamburger! Deze zware keramische pizzasteen verspreid de hitte over de gehele pizza en zorgt voor een krokante korst. Gelukkig is er een oplossing voor het behouden van een meer constante temperatuur in normale (hete-lucht) ovens: de pizzasteen. Plaats de pizzasteen in de oven voordat je deze laat opwarmen en leg de pizza op de pizzasteen zodra de oven goed is voorverwarmd. Met een pizzasteen vermijd je de kleffe pizza’s uit de oven.


Ideaal hiervoor is een steenoven of een pizzaoven.

Een pizza wordt knapperig door een hoge temperatuur. Als zo’n oven niet tot de opties behoort, dan is een pizzasteen een uitstekend alternatief. De hitte die een oven produceert wordt gelijkmatig in de steen verdeeld. Deze pizzasteen is één van de vier Culinary Modular accessoires die allemaal te gebruiken zijn met het Culinary Modular rooster. Helaas was er een stukje van mijn pizzasteen afgebroken, maar na telefonisch contact direct een nieuwe gekregen.


Laat ik het zo zeggen: met een pizzasteen kom je absoluut het dichtst in de buurt. Dunne of dikke pizzasteen. Als je pizza gaat bakken en de oven aanzet (zet je oven op de hoogst mogelijke temperatuur), dan laat je de pizzasteen rustig samen met de oven opwarmen. Soms heeft een pizzasteen handvatten, soms niet. Het natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen.


Dat is mooi, want een pizza bakken doe je op een barbecue met een temperatuur van minimaal 2graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts