dinsdag 12 mei 2015

Bekisting fundering

Bij paalfunderingen is de PowerKist funderingsbekisting de beste basis voor uw fundering. Van fundering tot en met het dak, alles is te krijgen bij Bouwmaterialen Montfoort. PS funderings bekisting Powerkist (wand). De bekisting kan na een dag verwijderd worden.


Het betonnen oppervlak dien je tussen de drie en zeven dagen af te dekken met een afdekzeil of -folie.

Om te zorgen dat het oppervlak niet te snel droogt, moet je het vochtig houden. Bescherm de betonnen fundering door het te impregneren om de later geplande houten constructie te beschermen tegen. Vroeg dwars latten op de bekisting , waarna u de fundering kunt afstorten. Deze dwars latten zorgen ervoor dat de bekisting van de fundering op zijn plaats blijft.


Zodra de fundering vol gestort is, kunt u met behulp van een lat in de betonspecie prikken. Hiermee zorgt u ervoor dat lucht uit de betonspecie wordt gehaald. Een efficiënte en snelle manier om met behulp van EPS-delen een bekisting te maken voor een fundering op palen.


De La Roy Ekokisten voor plaatfundering ( fundering op staal) en paalfundering De Ekokist, ontworpen door De la Roy Design, van EPS is geschikt voor zowel fundering op staal als paalfundering.

De Ekokist is een goeddoordachte en zeer goed geïsoleerde polystyreen bekisting voor vezelversterkt vloeibeton. Waar moet bekisting aan voldoen? Bekisting houdt uithardend beton perfect op de plaats. Dat bekisting daarvoor aan een aantal strenge eisen moet voldoen is daarom logisch.


Zo moet de bekisting van een fundering bestand zijn tegen hoge betondruk, moet de bekisting perfect zijn afgedicht en moet deze gemakkelijk los te halen zijn. In de houten bekisting ligt wapening staal om het beton stevig bij elkaar te kunnen houden en te versterken. In de meeste gevallen moet er altijd een bekisting worden getimmerd zodat de funderingsbalken goed gestort kunnen worden.


In sommige gevallen kan er ook een fundering gemaakt worden zonder bekisting , dan gebruikt men stampbeton. De mal houdt het beton en doorgaans ook de wapening op zijn plaats tijdens het storten en uitharden. Deze mal kan bestaan uit verschillende materialen zoals hout , kunststof of staal. Deze bekisting is eenvoudig en snel op te bouwen. Deze kist is geschikt voor funderingsbalken voor burger- en utiliteitsbouw.


De kist kan zowel door centering gekoppeld worden of d. Deze kist bestaat uit een aluminium frame met een 18mm extra geharde betonplex plaat erin. Het is hierbij belangrijk dat de bekisting netjes waterpas staat. Plaats een stuk folie in de bekisting om ervoor te zorgen dat het beton zich niet zal mengen met de grond.

Op de foto hierboven zie je een kant en klare bekisting. Deze kun je opzich best wel goed vergelijken met een zelfgebouwde bekisting. Bijna altijd wordt er in Nederland gebouwd op onderheide funderingen. Veelal maken bouwers bij de constructie hiervan gebruik van funderingsbekistingen van EPS. Let erop dat het gewicht niet op uitstekende delen van de fundering (van de buren) komt te rusten.


En maak nog steeds je eigen vorstran maar ik denk dat je dat ook wel bedoeld. Graaf niet tot onder het niveau van de buren. Gebruik ook een PS bekisting voor uw fundering. Snelle verwerking en hoge isolatiewaarde. Onze PLAKAFORM en Fondaform zijn gemakkelijk in gebruik, als universele verloren bekisting voor funderingsbalken, platen, paalkoppen en massieven.


De revolutionaire bekisting Easy-lint laat U toe balken en lateien te bekisten in een handomdraai. Met onze Plakatube en Reltec vervaardigt U de mooiste kolommen. Muurtje metselen of een tuinhuis plaatsen?


De eerste stap is een fundering. Deze klus toont hoe je zelf een bekisting maakt en in wapening voorziet. Maak gebruik van ons eenvoudige houten bekistingsysteem. EPS bekisting bij u geen vereiste?


Eenvoudig te stellen, maar ook weer te verwijderen. Voor diverse balkmaten hebben wij onderstaande standaard artikelen uit voorraad leverbaar. Koop en Verkoop alles voor je Doe-het-zelf en Verbouw klussen op Marktplaats.


Bekijk alles met bekisting ! Materialen en Gereedschap Kopen en verkopen tegen een. Na het nodige graaf en eventuele heiwerk, dit volgt uit het constructierapport, kan er begonnen worden met het maken van de bekisting. Bij een aanbouw wordt hiervoor vaak een EPS- bekisting gekozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts