woensdag 6 mei 2015

Mottenballen tegen mollen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Goedkope en Doeltreffende Mottenballen! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Veel Keuze Hotels in Mollens.


Strooi uiensnippers, visafval of mottenballen mollen kunnen erg goed ruiken, daarom is het handig te weten wat mollen niet lekker vinden ruiken en waar mollen dus niet op af komen dier-en-natuur.

Ook voor mollen zit er aan mottenballen een luchtje. De stank die de ballen verspreiden zou ze moeten verjagen. Stop dus een aantal mottenballen in het gangenstelsel. Delen van een gesnipperde ui en knoflook hebben eenzelfde uitwerking.


Om te voorkomen dat de mollen het gazon overhoop halen, is het mogelijk een gaas onder het gazon. Want vaak worden er ook nettingzoden gebruikt om mollen te weren. Behalve dat dit niet goed tegen mollen helpt, kan je daarna ook niet meer verticuteren omdat het netje boven in de zode ligt (niet op de zode uiteraard).

Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen.


De mol moet het van zijn gehoor hebben. Dit kan uiteraard alleen in een nieuw aan te leggen tuin, maar het kan ook dienen om een deel van de tuin tegen mollen te beveiligen. Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats.


Uitgebreid assortiment, lage prijzen en snelle discrete levering daar staat AllesTegenOngedierte. Mollen carbid tegen mollen doodt de mol niet. Overlast van mollen voorkomen, door ze effectief en snel te verjagen met mollenverjagers. Gebruik van mottenballen is onschuldig en doeltreffend.


Een vriendelijke en zeer doeltreffende manier om mollen te verdrijven ( heb ik zelf jaar geleden toegepast en ik heb nooit meer een mol gezien ): Breng enkele bollen naftaline ( mottenballen ) in de gangen. Ik heb er ongeveer gebruikt voor molshopen. De Kruidvat Mottenballen voor in de kledingkast beschermen je kleding minimaal maanden tegen motten en mottenlarven.


De aanbevolen dosering is tabletten per m3. Hoe gebruik je de Kruidvat Mottenballen ?

Ook in Nederland wordt carbid tegen mollen al meer dan 1jaar gebruikt door boeren en hoveniers om mollen uit hun land te verjagen. In Duitsland kan mollen carbid ook gewoon in een dieren winkel kopen. Carbid kan worden gebruikt als pesticide, bijvoorbeeld voor mollen bestrijden met carbid.


In onze webwinkel bieden we zowel de chemische mottenballen (geurballen) aan, als een krachtige 1 natuurlijke mottenbal (geurblokje). Lees verder over mottenballen of ga direct naar: chemische mottenballen of natuurlijke mottenballen. De geschiedenis van de mottenbal. Er is weinig terug te vinden over wat mottenballen nu zijn en vroeger waren.


Volt - mollen bestrijden, verjagen of vangen Kobe Ilsen van het éénprogramma VOLT vergelijkt verschillende methodes om mollen te bestrijden, verjagen of vangen. Een mollenvanger vertelt u wat het beste werkt en wat heet meest diervriendelijk is. De aanwezigheid van enkele van deze planten zou mollen op een afstand houden!


Ook kan er iets in de verse mollengangen gelegd worden dat de mol vindt stinken: snippers knoflook of ajuin, mottenballen , een in terpentine of ammonia vochtig gemaakte of met Eucalyptus-olie besprenkelde doek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts