donderdag 28 mei 2015

Photinia red robin glansmispel

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Geen abonnement, betaal per film. Wanneer bloeit de glansmispel ?

In mei – juni krijgt de heester kleine witte bloemen. De bessen zijn blauw tot zwart. Het is een stuk met een lengte van meter. Uw glansmispel bestelt u eenvoudig online in onze webwinkel.


Bij uw bestelling kiest u op welke dag en rond welk tijdstip u de glansmispels bezorgd wilt hebben. Door snoei kun je de vorm van de struik of bol op stam mooi bepalen, bovendien wordt de struik mooi dicht door snoei. Als u een mooie dichte Glansmispel wilt, dan raden wij u aan de struik keer per jaar snoeien.

Hij is ook goed te gebruiken als haagplant, vooral op wat vochthoudende gronden. Hij is dan min of meer vergelijkbaar met laurierkers. Leiphotinia is een bladhoudende, groenblijvende leiboom. Vaak is de koude wind met vrieskou lastiger voor de leiphotinia.


Robin zijn winterhard tot -graden. Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam. Advies is om bij strengere winters om de bomen in te pakken. De Glansmispel is mooi vanwege zijn bloei, de bessen, maar vooral ook vanwege het prachtige rode blad wat in het voorjaar nieuw aan de plant komt.


Een plantafstand van stam tot stam tussen de 180cm en 200cm is aan te raden. De leiglansmispel is een leiboom met kleinere groene bladeren met in het voorjaar prachtig rode scheuten. Deze photinia dankt zijn naam aan de opvallende rode kleur van zijn nieuwe bladeren. De glansmispel is geen bijzonder compacte plant, wat een mooi natuurlijk effect kan geven. De wortelgroei is fijn en oppervlakkig.


Een normale Hollandse winter zal hij probleemloos overleven. Hij komt echter niet zo veel voor als haagplant.

En dat terwijl de glansmispel ook als haag prachtig is. Met sierlijke blad dat rood en groen kleurt, vormt de glansmispel als haag een echte eyecatcher! Mooi vanwege het jonge roodgekleurde blad en witte bloemen in voorjaar.


De bossige kroonvorm is in eerste instantie rond maar later gaan takken meer doorhangen zodat een bredere kroon ontstaat. In het voorjaar loopt hij uit met rode uitlopers. Een leiphotinia is vorstgevoelig. Snoeien is raadzaam om dit in het vroege voorjaar, na de vorstperiode te doen. Zo beperkt u eventuele vorstschade.


Met zo’n naam kan het haast niet anders dan dat dit een schitterende plant is. Deze glansmispel is door die schitterende uitstraling zeer geliefd en vind je dan ook steeds vaker in verschillende tuinen. Een zeer mooi groenblijvende plant, waarvan de jonge bladeren rood uitlopen. Deze Glansmispel kan ook als leiplant gebruikt worden en verdraagt zeer goed de snoei. De Glansmispel is thuis in ons klimaat en kent weinig problemen.


Photinia fraaserii Red Robin. Soms is de plant wat slungelig en dun bezet als deze nog jong is, dit valt makkelijk op te lossen door snoei toe te passen in de lange slungelige takken. Deze vormsnoei kan worden toegepast tussen maart en november.


Deze groenblijvende struik is een sieraad in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts